Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:29 | 12/04/2017

Εφιαλτικές στιγμές έζησε 4χρονος επιβάτης εν πτήσει και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, ο τετράχρονος, που ταξίδευε τη Δευτέρα το πρωί από τo Λονδίνο προς την Αθήνα, κατανάλωσε στο αεροδρόμιο της Βρετανίας φιστίκια Κάσιους, που του αγόρασε η μητέρα του.

Λίγα λεπτά μετά την απογείωση, όμως, αισθάνθηκε δυσφορία και δύσπνοια. Άρχισε να εμφανίζει ένα έντονο αγγειο-οίδημα. Το πρόσωπό του πρήστηκε και τα μάτια του έκλεισαν. Δεν μπορούσε να πάρει ανάσα.

Δεν υπήρχε γιατρός, ούτε κορτιζόνη

 

Μέσα στο αεροπλάνο δεν υπήρχε γιατρός, αλλά μόνο μία νοσηλεύτρια, η οποία σήκωσε τα χέρια ψηλά καθώς στο φαρμακείο του αεροπλάνου δεν υπήρχε ούτε αδρεναλίνη αλλά ούτε και κορτιζόνη. Το μόνο που υπήρχε ήταν φυσιολογικός ορός, με τον οποίο προσπαθούσαν οι συγγενείς, η νοσηλεύτρια αλλά και οι αεροσυνοδοί να κρατήσουν τα μάτια του μικρού αγοριού ανοιχτά.

Ο πιλότος συνέχισε την πτήση

Αν και η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή ο πιλότος αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι προς την Αθήνα και να μην προσγειωθεί στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, όπως προβλέπεται από τον διεθνή κανονισμό των αερομεταφορών. Το νεαρό αγόρι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έφτασε στα όριά του και κατέβηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με μόλις «τρία» πίεση, που σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι η κατάστασή του ήταν κρίσιμη και η ζωή του κρεμόταν από μία κλωστή.

Εκεί το περίμενε αναισθησιολόγος που είχε ενημερωθεί, του έκανε ένεση αδρεναλίνης, του έβαλε ορό, το σταθεροποίησε και με ασθενοφόρο το μετέφερε στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται μέχρι και αυτή την ώρα.

Η μητέρα του αγοριού που έζησε τον εφιάλτη εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και να κινηθεί νομικά κατά της αεροπορικής εταιρείας, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους θεράποντες ιατρούς του 4χρονου, η ζωή του διέτρεξε μεγάλο κίνδυνο.



 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis