Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 19/05/2020

«Όχι ελέγχους μέσα στο χωριό» φέρονται να απαίτησαν(!) από  άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ νεαροί κάτοικοι χωριού του ορεινού Μυλοποτάμου, εκνευρισμένοι που… τόλμησαν να σταματήσουν για έλεγχο τοπικό παράγοντα.

Οι περίπου 30 διαμαρτυρόμενοι  δεν είδαν με καλό μάτι το γεγονός ότι στελέχη του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης και του ΤΑΕ Μυλοποτάμου έκαναν έλεγχο μέσα στο χωριό, πράγμα που  έχει να συμβεί μάλλον πολλά χρόνια.

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων διατήρησαν την ψυχραιμία τους και χειρίστηκαν με υποδειγματικό τρόπο το θέμα, όμως η κατάσταση θα μπορούσε να… εκτροχιαστεί από ορισμένους «θερμόαιμους» που έδειχναν ενοχλημένοι από το… ατόπημα της Αστυνομίας.

Ωστόσο οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στους ελέγχους έδειξαν πυγμή και έστειλαν σαφές μήνυμα. Και μπόρεσαν να το κάνουν αυτό επειδή ακριβώς μιλάμε για τις ειδικές δυνάμεις. Όμως ένα απλό πλήρωμα τριών ατόμων του ΤΑΕ θα μπορούσε να κάνει κάτι ανάλογο; Αναμφίβολα όχι. Και δικαιολογημένα.

Ανάλογοι έλεγχοι έγιναν και σε άλλα χωριά του ορεινού Μυλοποτάμου ενώ αρκετά οχήματα ελέγχθηκαν στη γνωστή γέφυρα του Φονιά. Αυτό συνέβη περίπου μία εβδομάδα πριν από το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Είχε προηγηθεί το βίντεο με τον καταιγισμό πυρών από τα καλάσνικοφ τη βραδιά της Ανάστασης στα Ζωνιανά.

Πότε άραγε ήταν η τελευταία φορά που έγινε κατ’ οίκον έρευνα σε ένα από τα «καυτά» χωριά του ορεινού Μυλοποτάμου; Ρητορικό μάλλον το ερώτημα.

Όταν ξεσηκώνονται οι ντόπιοι επειδή η Αστυνομία κάνει έναν έλεγχο μέσα στο χωριό, τότε μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα και ευλόγως διερωτάται: τελικά τι έχει αλλάξει από εκείνη την αιματηρή επιχείρηση των Ζωνιανών, τον Νοέμβριο του 2007;

Για ποιο «αδειανό πουκάμισο, για ποια Ελένη» χάθηκε τελικά ο άτυχος Στάθης Λαζαρίδης;

Αστυνομικοί κύκλοι που έχουν γνώση της κατάστασης υποστηρίζουν ότι το άβατο, αυτό που πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή ο αδικοχαμένος ειδικός φρουρός, καλά κρατεί παρά τις υποσχέσεις, τις εξαγγελίες και τους σχεδιασμούς.

patris.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis