Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 28/12/2014

Τη βρετανική Βασιλική Φρουρά σκοπεύουν να πλήξουν οι τζιχανστιστές, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου. «Πληροφορίες που συλλέχτηκαν από τις βρετανικές υπηρεσίες καταδεικνύουν πως οι τζιχαντιστές, γνωρίζοντας πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτεθούν σε κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας, έχουν αποφασίσει, σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, να πλήξουν στρατιώτες και εγκαταστάσεις της βασιλικής φρουράς», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης.

«Η απειλή είναι υπαρκτή και για αυτό έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και οι φρουρά βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα, έχοντας εγκαταλείψει φυλάκια που δεν μπορούν να υπερασπιστούν εύκολα», συμπλήρωσε. Ο ίδιος δήλωσε πως αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια της βασιλικής οικογένειας, πάντως.

Σχεδόν έναν χρόνο πριν τζιχαντιστής τρομοκράτης είχε σκοτώσει έναν Βρετανό στρατιώτη στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, μέρα μεσημέρι. Από τότε οι βρετανικές αρχές είχαν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στη Βρετανία. Ωστόσο η φόβος ισλαμιστικής τρομοκρατικής επίθεσης είναι υπαρκτός. Στη Γαλλία έχουν ήδη διενεργηθεί πολλές επιθέσεις, με αποτέλεσμα, τα Χριστούγεννα, περίπολοι του στρατού να περιπολούν στο Παρίσι, για τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Πηγή: Sputnik International
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis