Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:04 | 26/06/2015

Σε σοκ βρίσκεται η διεθνής κοινότητα αλλα και η Γαλλία για άλλη μια φορα σε 6 μήνες. Σήμερα άνδρας εισέβαλε σε εργοστάσιο της Γαλλίας, κρατώντας τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μετα την επίθεση του σε εργαζόμενο τον αποκεφαλισε!

Πριν έξι μήνες η επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo ειχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα. Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι κουκουλοφόροι στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo. Δεν ειχε ξανασυμβεί κατι αντίστοιχο στην ιστορία του γαλλικού Τύπου. 

Μετα την σημερινή επίθεση η ισλαμοποίηση της Γαλλίας ξαναεμφανίζεται στα ΜΜΕ, αν και το φαινόμενο επικρατεί εδω και καιρό στα γαλλικά ΜΜΕ - ακομη και πριν την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού. Πώς όμως φτάσαμε σε αυτο το σημείο; 

Η πολυπολιτισμικότητα της Γαλλίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις Γαλλικές αποικίες οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και μουσουλμανικές χώρες. Μετα την επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo το χάσμα μεταξύ των γάλλων υπηκοων μουσουλμάνων και των γάλλων υπήκοων χριστιανών μεγάλωσε ακόμη πιο πολυ και ειναι σίγουρο οτι μετα την σημερινή επίθεση στο εργοστάσιο κοντά στην Γκρενόμπλ το θέμα θα πάρει άλλες διαστάσεις. 

Σύμφωνα με έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας που διερευσε στην εφημερίδα Le Figaro, πριν έξι μήνες, αυτο που συμβαίνει στο γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα ειναι μια μορφή γαλλικής γκετοποίησης. 
Η έκθεση αναφέρει ότι οι μουσουλμάνοι μαθητές ιδρύουν με αποτελεσματικό τρόπο μια παράλληλη ισλαμική κοινωνία εντελώς αποκομμένη απο τους μη-μουσουλμάνους μαθητές. 

Περισσότερα από 1000 γαλλικά σούπερ μάρκετ, συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων αλυσίδων, πωλούν Ισλαμικά βιβλία που γράφουν για την τζιχάντ και τη θανάτωση των μη-μουσουλμάνων.

Η έκθεση εκτιμά ότι το 60% του πληθυσμού των φυλακών στη Γαλλία, ή η 40.000 κρατούμενοι, είναι «πολιτισμικά ή αρχικά" Μουσουλμάνοι.

Το Σωφρονιστικό ίδρυμα Fresnes κοντά στο Παρίσι, ξεκίνησε ένα πείραμα που περιλαμβάνει την απομόνωση των φανατικών Μουσουλμάνων κρατουμένων σε μια ξεχωριστή μονάδα για την αποτροπή της ριζοσπαστικοποίησης των άλλων κρατουμένων. Το απότελεσμα ηταν οι μουσουλμάνοι φυλακισμένοι να συγκρουστούν με τους φρουρούς των φυλακώνεν μέσω διαμαρτυρίας για το νέο μέτρο. 

Μια δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos διαπίστωσε ότι το 66% των Γάλλων πιστεύουν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ξένοι στη Γαλλία, και το 59% πιστεύουν ότι «οι μετανάστες δεν προσπαθούν αρκετά σκληρά για να ενταχθούν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 63% των Γάλλων θεωρεί ότι το Ισλάμ" δεν είναι συμβατό με τις γαλλικές αξίες. "

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Γαλλίας εκτιμάται ότι ανήλθε στα 6,5 εκατομμύρια το 2014. Παρά το γεγονός ότι η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει τη συλλογή των επίσημων στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη φυλή ή τη θρησκεία των πολιτών της, η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε διάφορες πρόσφατες μελέτες που προσπαθούν να υπολογίσουν τον αριθμό των ανθρώπων στη Γαλλία, με μουσουλμανικη καταγωγή.

Αυτό δηλώνει ότι ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Γαλλίας είναι σήμερα περίπου το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, περίπου δηλαδη 66 εκατομμυρια. Σε πραγματικούς όρους, η Γαλλία έχει το μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως εκ τούτου, το Ισλάμ ήταν πάντα θέμα σε πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κατά τη διάρκεια του 2014 πόσο ακόμη μετα την επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας και μετα το σημερινό γεγονός η αντίδραση των γάλλων και η άνοδος της ακροδεξίας ειναι απρόβλεπτη. 
 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis