Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:49 | 27/01/2015

 

Την λεκτική... απόσυρση του Χριστόδουλου Ξηρού, εξέφρασε απειλητικά ο άλλοτε «σύντροφός» του στις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, ο «Σταμάτης»-Βασίλης Τζωρτζάτος. «Μη μου τον φέρετε εδώ. Θα τον σκοτώσω», φέρεται να απάντησε όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό τον ρώτησαν αν είχε πρόβλημα «συγκατοίκησης» με τον Χριστόδουλο Ξηρό σε διπλανό κελί από αυτόν.

Ο «Σταμάτης» της 17Ν αντέδρασε έντονα, καθώς μεταξύ άλλων, χρεώνει στον Χριστόδουλο Ξηρό, το γεγονός ότι μετά την απόδραση του από τον Κορυδαλλό δεν του δόθηκε άδεια για να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του που έφυγε από τη ζωή. Οι σχέσεις των φυλακισμένων μελών της 17 Νοέμβρη δεν έχουν ούτε καν τυπικές σχέσεις «αγνώστων», δεν ανταλλάσσουν μεταξύ τους ούτε καλημέρα.

Ακόμη και ο «Λουκάς», Δημήτρης Κουφοντίνας, που στις φυλακές Κορυδαλλού, είχε υπερασπιστεί τον Ξηρό, σε διαμάχες του με τα άλλα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης, τώρα «αδιαφορεί» για την παρουσία του. Μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε ο Χριστόδουλος στις φυλακές Δομοκού, από τον κασκαντέρ Βασίλη Βαρελά και έναν αναρχικό κρατούμενο, η διεύθυνση των φυλακών αποφάσισε να τον μετακινήσει σε κελί που βρίσκεται εκτός των φυλακών Γ’ Τύπου (υψίστης ασφαλείας). Οι περισσότεροι συγκρατούμενοί του κινούνται απειλητικά εναντίον του, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να φοβούνται νέα μαζική επίθεση σε βάρος του, η οποία δύσκολα θα μπορούσε να αποτραπεί, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Ενδεικτικά και για τις δύο πτέρυγες των φυλακών τύπου Γ, αντιστοιχεί ένας φύλακας...

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis