Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 03/02/2015

Τηλεδιάσκεψη για την διαδικτυακή βία και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε 81 σχολεία ανά την επικράτεια από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα σχολεία που συμμετείχαν δέχθηκαν πρόσκληση μέσω του συστήματος «meetings.sch.gr», του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και με τον τρόπο αυτό, εντάχθηκαν στην τηλεδιάσκεψη.

Κατά τη διάρκεια της, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, οι πρακτικές πρόληψης, τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Ακόμη παρουσιάστηκε η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει, ο σκοπός διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων καθώς και στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αρμόδιος καθηγητής από κάθε σχολείο συνέλεξε ερωτήσεις από τους μαθητές, τις οποίες απέστειλε μέσω του συστήματος και της λειτουργίας άμεσης γραπτής επικοινωνίας “chat”.

Οι ερωτήσεις απαντήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, από τους εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πηγή:naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis