Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:43 | 29/11/2020

«Θέλουμε και μπορούμε να κερδίσουμε οριστικά τη μάχη με τα στερεότυπα κατά των γυναικών. Με την ισότητα των φύλων στα Σώματα Ασφαλείας να είναι εδώ και καιρό θεσμικά κατοχυρωμένη, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το επόμενο βήμα με πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν τη σημαντική αύξηση του αριθμού των γυναικών σε αυτά».

Αυτό υπογράμμισε ο Γιώργος Στεργίου, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στην ψηφιακή συζήτηση που διοργανώθηκε από τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη του κόμματος με θέμα «Ισότητα των φύλων στα Σώματα Ασφαλείας - Πραγματικότητα ή ζητούμενο;».

Στη συζήτηση, γυναίκες στελέχη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σημείωσαν ότι, αν και σε νομοθετικό επίπεδο έχει απολύτως κατοχυρωθεί η ισότητα των φύλων, ο αριθμός των γυναικών στα σώματα ασφαλείας παραμένει ακόμα εξαιρετικά μικρός.

Πιο συγκεκριμένα, η Αστυφύλακας κ. Δήμητρα Κλάγκου, μοναδική γυναίκα πλήρωμα στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης, μίλησε για την αρχική δυσπιστία που αντιμετώπισε όταν ζήτησε να μετατεθεί σε αυτήν την υπηρεσία.

Η Αστυνόμος Α' κ. Βασιλική Σεργιάννη, η πρώτη γυναίκα τμηματάρχης στο τμήμα εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας, τόνισε ότι οι γυναίκες μπορούν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Η Πυρονόμος κ. Μαρία Βασιλάκου, η οποία υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους και ανήκει σε μια από τις πρώτες σειρές πυροσβεστριών, σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στις υποδομές και η σημερινή κατάσταση δεν έχει σχέση με όσα αντιμετώπισαν εκείνες στα πρώτα χρόνια μετά την κατάταξή τους αφού δεν υπήρχαν τότε ούτε καν χώροι αποδυτηρίων για γυναίκες στις υπηρεσίες.

Η Πυρονόμος κ. Βασιλική Χαρέλα που υπηρετεί στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι το ποσοστό των γυναικών στην Πυροσβεστική είναι χαμηλότερο του 5%. Ενώ η Ανθυπαστυνόμος κ. Μαρία Γιαννακοπούλου και η Πυραγός κ. Λαμπρινή Κοντοθανάση, Γραμματείς Γυναικών της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΕΥΠΣ αντίστοιχα, μετέφεραν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των συναδέλφων τους.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Ιωάννα Γκελεστάθη, επικεφαλής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, ενώ παρέμβαση έκανε και η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων του κόμματος Βικεντία Συροπούλου.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis