Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:21 | 24/08/2016

Ο ιρακινός στρατός δοκιμάζει το τελευταίας τεχνολογίας όπλο του κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ): ένα τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ μάχης .


Φωτογραφία: To Alrobot


Το λεγόμενο ‘’Alrobot’’ , είναι τεθωρακισμένο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμές στην Ιρακινή έρημο. Όπως γράφει η dailymail. το ρομπότ αυτό αποτελεί μέρος των προσπαθειών του στρατού να ανακαταλάβει την πόλη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος. 

 Το στρατιωτικό ρομπότ είναι δημιούργημα δύο αδερφών από την ιρακινή πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Baghdad Post.

Φωτογραφία: Το Alrobot αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμές στην Ιρακινή έρημο. 



Επειδή ακριβώς είναι επικαλυμμένο με Teflon , το τετράτροχο όχημα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες της ερήμου .

Το οπλοστάσιο του Alrobot περιλαμβάνει μεταξύ άλλων  πολυβόλο , τέσσερις κάμερες , καθώς και ένα εκτοξευτή ικανό να αντιμετωπίσει ακόμα και το ρωσικό πυροβολικό.



Τέλος, επίσης δημοσίευμα της Defense One αναφέρει ότι ειδικοί πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο ρομπότ δοκιμάζεται ειδικά για να ενισχύσει τις προσπάθειες ανακατάληψης της Μοσούλης, η οποία είναι υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους από 2014. 

Αξίζει να τονίσουμε ότι Ιρακινά Μέσα δηλώνουν ότι το -ρομποτικό τάνκ- φτάνει μέχρι και ένα χιλιόμετρο μακριά ενώ ο χειριστής του μπορεί να το κατευθύνει μέσω λάπτοπ. 


Δείτε απίστευτο Βίντεο με το τηλεκατευθυνόμενο τανκ 




Πηγή: dailymail.co.uk

Απόδοση OnAlert

 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis