Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:30 | 20/01/2018

Η αστυνομία αναμένεται να καλέσει για κατάθεση τους «συνοδούς ασφαλείας» του Βασίλη Στεφανάκου, που συνήθιζαν να τον ακολουθούν σε κάθε βήμα τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής θέλουν να διαπιστώσουν γιατί οι συγκεκριμένοι δεν ήταν μαζί με τον Στεφανάκο το μοιραίο απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Η απουσία τους έχει παρατηρηθεί άλλες δύο φορές μετά την αποφυλάκισή του. Παράλληλα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», γνωρίζουν ποιος ήταν ο προορισμός του Στεφανάκου την ημέρα που τον εκτέλεσαν, αλλά αυτός δεν παρουσιάζει ερευνητικό ενδιαφέρον.

Οι τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες έχουν περιγράψει λεπτομερώς τις κινήσεις των δραστών, που επιβεβαιώνονται και από το πλούσιο υλικό από κάμερες ασφαλείας. Οι αστυνομικοί περιμένουν την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και την «σάρωση» επικοινωνιών στην περιοχή, αλλά και τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από το όχημα του Στεφανάκου.

[custom:google-ads]

Από τις κινήσεις και την μεθοδολογία των δραστών, οι αστυνομικοί βλέπουν κάποιες ομοιότητες με τις δολοφονίες του Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 αλλά και του μπόντιμπιλντερ Μιχάλη Γιατράκη τον Απρίλιο του 2016, στον Άλιμο.  

Ο δολοφόνος είναι άνθρωπος που έχει κάνει ξανά κάτι τέτοιο, λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται η εφημερίδα, ενώ το σχέδιο δράσης ήταν καλά μελετημένο και από καιρό. Οι δράστες περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να «χτυπήσουν». Μάλιστα, οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν να δρούσαν ακόμη κι αν ο 57χρονος είχε μαζί του τους συνοδούς ασφαλείας.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως τέτοια «συμβόλαια θανάτου» ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας, που έχουν ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, έχουν διεθνώς χαμηλά ποσοστά εξιχνίασης, η οποία έρχεται ετεροχρονισμένα μετά από κάποια άλλη εγκληματική πράξη.            

Στο μεταξύ, επικεφαλής αξιωματικοί της αστυνομίας ανησυχούν για τυχόν παράπλευρες απώλειες πολιτών από το ενδεχόμενο εκδήλωσης αντιποίνων μετά την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου. Για αυτό έχουν ενδυναμώσει το δίκτυο πληροφοριών, προκειμένου να αποτρέψουν την εκτέλεση άλλων «συμβολαίων θανάτου», όπως έχει γίνει τουλάχιστον 8 φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το περίστροφο που είχε στη ζώνη του ο Στεφανάκος- το οποίο κατείχε παράνομα- φαίνεται να το έφερε μαζί του εξαιτίας της απουσίας «προσωπικού ασφαλείας», με τους αστυνομικούς να μη αποκλείουν πως αποτελούσε το απειλητικό μέσο για τον εκφοβισμό «κάποιων άλλων».


iefimerida.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis