Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:01 | 20/05/2020

Έγγραφο των Ενώσεων Αστυνομικών  Αθήνας, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά προς  τον Υπουργό Τουρισμού κ. ΘΕΟΧΑΡΗ Χάρη.

Κύριε Υπουργέ,  

Όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα που η Χώρα μας βίωσε τη μεγαλύτερη κρίση που έχουν αντιμετωπίσει οι μεταπολεμικές γενιές, ο Έλληνας αστυνομικός βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην κοινωνία. Ήταν προφανές και απολύτως λογικό ότι μετά τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι αστυνομικοί ήταν ο κλάδος που ανέλαβε το δύσκολο έργο της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων  κυκλοφορίας που αποφάσισε η Κυβέρνηση.

Οι Ελληνίδες και Έλληνες Αστυνομικοί όλο αυτό το χρονικό διάστημα της «καραντίνας» και του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» επέδειξαν επαγγελματισμό, ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΠΙΤΙ για να αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες, εγκαταλείποντας με χαρά και αυταπάρνηση εν μια νυκτί τα σπίτια τους για να προστατέψουν τα σύνορα της πατρίδας μας.

Διαχρονικά ο Έλληνας Αστυνομικός επιτελεί το καθήκον του δίχως τα απαραίτητα εχέγγυα που οφείλει το Κράτος να του παρέχει (τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την αντίστοιχη εκπαίδευση που έχουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες), παραταύτα με φιλότιμο και με προσωπικές θυσίες το Σώμα κατορθώνει να ενισχύει την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας σε όλους τους πολίτες της Ελλάδας, καθώς και τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Χώρα μας.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, τρεις (3) μήνες τώρα δουλεύουν στα «κόκκινα», χωρίς να λάβουν προγραμματισμένες άδειες, αφού ανεστάλησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τους περισσότερους από εμάς ακόμα να βρισκόμαστε μακριά από τις οικογένειές μας και τους δικούς μας ανθρώπους.

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης και ειδικότερα αυτές που αφορούν τον Τομέα σας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού μέσω των Ελλήνων εργαζόμενων, ζητάμε, με την παρούσα επιστολή μας, να αρθεί μία αδικία χρόνων και να ενταχθεί ως επιβράβευση, η Ελληνίδα και ο Έλληνας εργαζόμενος Αστυνομικός στους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού!

 Δεν ζητάμε καμία ιδιαίτερη αντιμετώπιση, παρά μόνον το δικαίωμα να κριθούμε με τα ίδια κριτήρια που θα κριθούν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

 

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

 

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

 

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Β/Α Αττικής

 

Ο Πρόεδρος ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κωνσταντίνος

 

Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΠΑΛΑΡΗΣ Αθανάσιος

 

 

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Δυτικής Αττικής

 

Ο Πρόεδρος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

 

Ο Γενικός Γραμματέας ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

 

 

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Πειραιά

 

Ο Πρόεσρος ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων

 

Η Γενική Γραμματέας ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis