Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:36 | 09/05/2015

Η δημιουργία του Αστυνομικού Τμήματος - «ρεσεψιόν» για τους τουρίστες που προανήγγειλε ο κ. Πανούσης ίσως βελτιώσει την εικόνα της χώρας μας προς τους «πολύτιμους» για την ελληνική οικονομία τουρίστες.

Όταν όμως τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας, τα λεγόμενα κύτταρα της Ελληνικής Αστυνομίας, αργοπεθαίνουν, δεν είναι δυνατόν να δημιουργούνται συνεχώς νέες υπηρεσίες αποψιλώνοντας και απαξιώνοντας τις ήδη υπάρχουσες.

Ο ίδιος ο Υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι δεν επέστρεψαν οι περίπου 1000 αστυνομικοί, που υπολόγιζε μέσω της πολιτικής του, στο πεζοδρόμιο.

Επίσης, στο συγκεκριμένο άρθρο, ο λόγος δημιουργίας της «ρεσεψιόν» είναι η ταλαιπωρία των τουριστών που επισκέπτονται τις αστυνομικές υπηρεσίες και παραμένουν σε αυτές για πέντε ( ; ) ώρες…

Το επίπεδο των Ελλήνων Αστυνομικών είναι αποδεδειγμένα υψηλό και πολλοί συνάδελφοι γνωρίζουν πολύ καλά περισσότερες από μία ξένες γλώσσες, πόσο μάλλον την αγγλική την οποία διδάσκονται στα σχολεία αλλά και στις Σχολές της Αστυνομίας.

Μήπως οι λόγοι της ταλαιπωρίας τελικά, δεν είναι άλλοι από την υποστελέχωση και την έλλειψη δύναμης των Αστυνομικών Υπηρεσιών «της γειτονιάς»;

Πώς μπορεί ο συνάδελφος που εκτελεί χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας σε υπηρεσία με τουριστικό ενδιαφέρον (όπως είναι οι περισσότερες Υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Αττικής) να επιληφθεί ταυτόχρονα σε πολλές υποθέσεις ελλείψη βοηθού ή κάποιου άλλου συνεργάτη ;

Προς το παρόν, είναι αναγκαίο να μπουν γερά θεμέλια στις Αστυνομικές Υπηρεσίες με την άμεση ενίσχυσή τους και στη συνέχεια, η δημιουργία νέων υπηρεσιών, ίσως να είναι κάτι πολύ παραπάνω από χρήσιμες στην κοινωνία !!!!

 

Ο εν λόγω εξαιρετικά εύστοχος σχολιασμός αναρτήθηκε στο facebook από τον Γιώργο Μπαρμπαλέξη μέλος της AN.A.Σ.Α.

ΑΝ.Α.Σ.Α.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis