Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:30 | 19/12/2017

ΠΡΟΣ   :   Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών(Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)

ΚΟΙΝ    :    Βουλευτές Ηπείρου

ΘΕΜΑ :  Εμπλοκή  Στρατιωτικού Προσωπικού στα κέντρα προσφύγων - μεταναστών

            Έχουν περάσει είκοσι (20) μήνες από την εμπλοκή των Στρατιωτικών της Ηπείρου αλλά και γενικότερα, στις δομές φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, μετά από απόφαση της Κυβέρνησης για εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο ζήτημα αυτό.

            Η εμπλοκή αυτή εξακολουθεί και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα παρότι εχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει το ζήτημα της άμεσης επέμβασης των ΕΔ λόγω της ‘έκτακτης κατάστασης στο μεταναστευτικό-προσφυγικό που υπήρχε δύο (2)  χρόνια πρίν.

            Οι Στρατιωτικοί της Ηπείρου βλέπουν να συνεχίζεται η εμπλοκή τους ακόμα και εις βάρος του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας, μαζι με οπλίτες θητείας, στις δομές προσφύγων –μεταναστών που λειτουργούν στην Ήπειρο. Τα καθήκοντα που τους ανατίθενται αφορούν ακόμη και η εκτέλεση συνεχών 24ωρων υπηρεσιών, οι οποίες δεν προβλέπονται στα Στρατιωτικά τους καθήκοντα και πάντα εις βάρος του ωραρίου εργασίας τους το οποίο παραβιάζεται, όπως και των Στρατιωτικών καθηκόντων τους. Η επιβάρυνση αυτή αφορά όλο το μόνιμο προσωπικό αλλά και οπλίτες θητείας.

  Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου ζητά την άμεση απεμπλοκή όλων των συναδέλφων Στρατιωτικών που εκτελούν υπηρεσίες και την επιστροφή στα στρατιωτικά τους καθήκοντα.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Θεοδώρου Γεώργιος

Λοχαγός (ΠΖ)

 

-Ο-

Γενικός Γραμματέας

 

Στρατσιάνης Παναγιώτης

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

 

 

espeep.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis