Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:23 | 29/05/2018

Διεκόπη για την Πέμπτη 31 Μαΐου η ακροαματική διαδικασία για το αίτημα έκδοσης του φερόμενου ως Νο1 κακοποιού, Λάσα Σουσανασβίλι, στη Γαλλία.

Σήμερα το πρωί οι τρεις διεθνώς διωκόμενοι που συνελήφθησαν στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη και κατηγορούνται για συμμετοχή στη ρωσόφωνη μαφία, που διέπραττε κλοπές, οδηγήθηκαν στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

[custom:google-ads]

Το Εφετείο έχει ζητήσει την διερμηνεία της δικογραφίας στα ρωσικά, διαδικασία η οποία, όπως υποστηρίζει η συνήγορος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου  είναι παρωδία, καθώς απαιτείται ένα σεβαστό χρονικό διάστημα για την μετάφρασή του.

Έπειτα από σχετικό αίτημα των συνηγόρων του ζητούμενου, γνωστού και ως "Το Λίπος" και δεδομένων των απεργιακών κινητοποιήσεων που είναι προγραμματισμένες για αύριο, η διαδικασία της διερμηνείας θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Νωρίτερα η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε την απομάκρυνση των ΕΚΑΜ από την αίθουσα, αίτημα το οποίο έγινε εν μέρη αποδεκτό, καθώς παρέμειναν δυο αστυνομικοί.

Ο Λάσα Σουσανασβίλι έχει καταδικαστεί ήδη στην Ελλάδα σε κάθειρξη 14 χρόνων με παρόμοια κατηγορία, ότι διηύθυνε οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην Ισπανία.

Δικάστηκε με το σκεπτικό ότι το διευθυντήριο ήταν στη Θεσσαλονίκη και γι αυτό είχε απορριφθεί αίτημα έκδοσης που είχαν κάνει τότε οι ισπανικές αρχές.

Εξερχόμενη του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως ο πελάτης δικαιούται να έχει μια δίκαιη δική, έξω εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης με αφορμή το ζήτημα της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία

"Θα υπερασπιστώ το δικαίωμα κάθε ανθρώπου για μία δίκαιη δίκη. Σ'αυτό έχω εκπαιδευτεί, αυτό κάνω όλη μου τη ζωή, αυτό κάνω και τώρα.

Την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με παράνομο τρόπο να εκδώσει προς εκτέλεση τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, όπως παλαιότερα είχε κάνει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για τον Οτσαλάν.

Ο κύριος Σουσανασβίλι τον οποίο υπερασπίζομαι δικαιούται μία δίκαιη δίκη και γι'αυτό θα παλέψω.

Ήδη έχουμε διατυπώσει πολύ σοβαρές ενστάσεις και αιτιάσεις σε σχέση με τη διαδικασία.

Αυτό που συμβαίνει δεν αφορά έναν μόνο άνθρωπο αλλά αφορά τον καθένα μας, τη δίκαιη δίκη ως δικαιοκρατική εγγύηση για κάθε πολίτη", τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Πηγή:   thestival.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Επεισοδιακή καταδίωξη με πρόσκρουση του οχήματος του δράστη

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis