Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:21 | 27/07/2019

Το αίτημά τους για ενίσχυση των λιμενικών υπηρεσιών της Κρήτης και τη δημιουργία υπηρεσιών που θα ενισχύσουν το έργο των λιμενικών θα ζητήσουν οι συνδικαλιστές του Λ.Σ. ανατολικής Κρήτης στη συνάντηση που έχουν ζητήσει να έχουν με τον νέο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Ανατολικής Κρήτης Γ. Σφακιανάκης η τοποθέτηση του κ. Πλακιωτάκη στο συγκεκριμένο πόστο δίνει ελπίδες για την ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων για δύο λόγους: αφενός γιατί ο νέος υπουργός, σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, γνωρίζει τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Λιμενικό Σώμα και αφετέρου διότι ως Κρητικός έχει εικόνα των πραγματικών αναγκών που υπάρχουν στο νησί, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο.

Το πρώτο αίτημα που θα ζητήσουν οι συνδικαλιστές του Λ.Σ. να εξεταστεί και κατ’ επέκταση να ικανοποιηθεί είναι η δημιουργία ενός λιμενικού τμήματος μέσα στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αντίστοιχο τμήμα υπάρχει στο λιμάνι του Πειραιά και της Πάτρας που είναι τα δύο πρώτα λιμάνια της χώρας και όπως πιστεύουν οι λιμενικοί θα πρέπει να υπάρξει και στο Ηράκλειο που είναι το τρίτο λιμάνι της χώρας με συνεχώς αυξανόμενη κίνηση αλλά και ανάγκες. «Έχουμε και στο παρελθόν ζητήσει τη δημιουργία αυτού του τμήματος από την πολιτική και φυσική μας ηγεσία, χωρίς όμως να ικανοποιηθεί το αίτημά μας.

Πιστεύουμε ότι ο νέος υπουργός, επειδή είναι γνώστης των θεμάτων θα καταλάβει τις ανάγκες που υπάρχουν στο Ηράκλειο και θα ικανοποιήσει το σχετικό μας αίτημα, το οποίο είναι αίτημα όλων των συναδέλφων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος και προσθέτει ότι η δημιουργία λιμενικού τμήματος μέσα στον λιμένα του Ηρακλείου θα καλύψει πολλές ανάγκες που υπάρχουν και που έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Ηρακλείου με τον όχι απαιτούμενο αριθμό λιμενικών να υπηρετεί σε αυτό».

Όπως αναφέρει, οι ανάγκες χρόνο με τον χρόνο πολλαπλασιάζονται και φθάνουν στο αποκορύφωμά τους από τον Απρίλιο μέχρι και την ολοκλήρωση της τουριστικής σεζόν. «Η άφιξη πλοίων σε καθημερινή βάση δημιουργεί πολλά δεδομένα και πολύ περισσότερη δουλειά που δεν είναι δυνατόν να βγάλουν μόνο οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο ΚΛΗ».

[custom:google-ads]

Καστρί Βιάννου και Ελούντα

Ζητούμενο για τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των λιμενικών της ανατολικής Κρήτης είναι και η επαναλειτουργία του λιμενικού σταθμού στο Καστρί της Βιάννου.

«Ο συγκεκριμένος σταθμός σταμάτησε να λειτουργεί το 2014. Εμείς λέμε ότι ο σταθμός θα πρέπει και πάλι να προσφέρει υπηρεσίες, γιατί ο όγκος εργασίας που έχει προκύψει με την ανάθεση στο Λιμενικό των αρμοδιοτήτων σε αιγιαλό και παραλία είναι τεράστιος. Δεν είναι δυνατον να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει από τους δέκα λιμενικούς που υπηρετούν στο Λιμενικό Σταθμό των Καλών Λιμένων».

Επίσης, από τον κ. Πλακιωτάκη θα ζητηθεί η αναβάθμιση σε λιμενικό τμήμα του φυλακίου που υπάρχει στην Ελούντα, για τους ίδιους λόγους. «Το συγκεκριμένο φυλάκιο δεν έχει ούτε περιπολικό αυτοκίνητο. Οι συνάδελφοι για να φύγουν από την Ελούντα προκειμένου να πάνε στην Πλάκα χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους οχήματα. Η περιοχή έχει μεγάλη επισκεψιμότητα στη διάρκεια του καλοκαιριού».

Πηγή: patris.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis