Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 15/03/2017

Με παρεμβάσεις ανώτερων στελεχών των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης γίνονται έως και την τελευταία στιγμή οι συζητήσεις για τις κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, σύμφωνα με πληροφορίες. Η σχετική διαδικασία ήταν να ξεκινήσει την Τετάρτη αλλά αναμένεται να γίνουν την Πέμπτη.

Το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν στους βαθμούς του Αντιναυάρχου και του Υποναυάρχου, έχει αποφασιστεί ήδη ωστόσο σήμερα Τετάρτη παρατηρήθηκε εμπλοκή για έναν συγκεκριμένο αξιωματικό.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχηγός του Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης που παρέμεινε τελικά στη θέση του αν και έχει, όπως λέγεται, τυπικές σχέσεις με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, είχε κινήσει τις σχετικές διαδικασίες σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείου Ναυτικού. Ωστόσο παρατηρήθηκε η εμπλοκή με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν εκ νέου συζητήσεις για το εάν ο συγκεκριμένος αξιωματικός παραμείνει στο Σώμα ή αποστρατευτεί.
 
Το θέμα περιπλέκει ακόμη περισσότερο και η απόφαση δικαστηρίου που δικαίωσε Αρχιπλοίαρχο ο οποίος αποστρατεύτηκε στις προηγούμενες κρίσεις του 2016 έχοντας το βαθμό του Υποναυάρχου και κατάφερε να κερδίσει την επαναφορά του στο Σώμα.
 
Πλέον τα στελέχη του Σώματος αναμένουν να δουν την Πέμπτη τι θα αποφασιστεί τελικά τόσο για τους δυο Υπαρχηγούς, τον Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη και τον Αντιναύαρχο Γεώργιο Μπαρκάτσα αλλά και τους Υποναυάρχους.
 
Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής σημειώνουν επίσης ότι αναμένεται να αποστρατευτούν ένας Αντιναύαρχος και τρεις ή τέσσερις Υποναύαρχοι καθώς και περίπου οκτώ Αρχιπλοίαρχοι.
 
Μετά τους ανώτατους αξιωματικούς θα ξεκινήσει η διαδικασία των κρίσεων και για τους ανώτερους αξιωματικούς.

Διαβάστε περισσότερα στο tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis