Την Τρίτη θα σταλεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων

TO ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ EUROGROUP
Την Τρίτη θα σταλεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων

Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης, που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, περιλαμβάνεται στη λίστα που θα αποστείλει η κυβέρνηση αύριο το πρωί στους εταίρους, σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου.

Περιλαμβάνεται επίσης μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα, που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη λίστα υπάρχουν ακόμη όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως δίκαιο φορολογικό σύστημα, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς, πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό) και ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα – μείωση της γραφειοκρατίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα σταλεί αύριο το πρωί στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη.

Στις 11:00 το πρωί της Τρίτης θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, ενώ αύριο θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει σύγκληση και της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πηγή:naftemporiki.gr