Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 02/12/2014

«Τους ήρωες της καθημερινότητας που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία» όπως είπε, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Πρόκειται για τα μέλη των πληρωμάτων της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» του Πολεμικού Ναυτικού, του ελικοπτέρου Σούπερ Πούμα και του Λιμενικού σώματος που απέσπασαν τα ευμενή σχόλια της διεθνούς κοινότητας για τη διάσωση, κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, των 600 παρανόμων μεταναστών που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίου Μπάρις, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο 30 μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας και παράλληλα μετέφεραν έγκυο, ιρανικής καταγωγής, από το πλοίο στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη των πληρωμάτων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για «άθλο τον οποίο επιτελέσατε κάτω από πάρα πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες» από «ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους σωστά, επιτελούν το καθήκον τους και αποδεικνύουν ότι σε αυτή τη χώρα έχουμε τη δυνατότητα να πετυχαίνουμε στόχους».

«Αποδείξατε ότι δεν έχουμε μόνο την πρόθεση, αλλά έχουμε και τη δυνατότητα, τη γνώση, την εμπειρία, τον επαγγελματισμό. Αποδείξαμε στους εταίρους μας ότι έχουμε απόλυτη επάρκεια, ότι έχουμε τη δυνατότητα να επιχειρούμε και να πετυχαίνουμε το αποτέλεσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος.

Ο υπουργός Εθνικής “Αμυνας ζήτησε από την αντιπροσωπεία του Λιμενικού Σώματος να μεταφέρουν τα θερμά συγχαρητήριά του στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και στην ηγεσία του Σώματος για τη συνδρομή του στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Ο κ. Δένδιας απένειμε το θυρεό του υπουργείου στα μέλη των πληρωμάτων. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Στο γραφείο του υπουργού Εθνικής “Αμυνας βρέθηκαν οι: Σμηναγός Θεοδόσιος Σφηναρολάκης κυβερνήτης του Σούπερ Πούμα, Σμηναγός Στυλιανός Τσακίρης, συγκυβερνήτης, Ανθυπασπιστής Γεώργιος Μαραμπέας, μηχανικός πτήσης, Επικελευστής (ΛΣ) Ιπποκράτης Μπαλής, σύνδεσμος ΛΣ, Επικελευστής (ΛΣ) Σταύρος Χανός δύτης διάσωσης,Κελευστής (ΛΣ), Παύλος Σταμάτης δύτης διάσωσης, Σμηνίας Φανή Ζέρβα διασώστης – Α βοήθειες, Σμηνίας Βικτωρία Ζέρβα διασώστης – Α Βοήθειες, Αντισμήναρχος Πασχάλης Κυριζάκης Διοικητής της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης, Αντιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης κυβερνήτης της φρεγάτας ΥΔΡΑ, Πλωτάρχης Αντώνιος Δρίτσας Ύπαρχος, Υποπλοίαρχος Γεώργιος Τσιβγούλης Α Μηχανικός και Αντιπλοίαρχος Ευστράτιος Γιαμάς επικεφαλής του κλιμακίου του Λιμενικού Σώματος στην 384 ΜΕΔ.

Πηγή:hellasforce.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis