Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:25 | 11/07/2020

Επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ηράκλειο, υπέρ των πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων πυροσβεστών. 
 


Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης σημείωσε "έχουμε ιερό καθήκον να θυμηθούμε τις ηρωικές πράξεις των συναδέλφων. Η θυσία τους δεν ήταν μάταια, τους καταξιώνει στις συνειδήσεις των Ελλήνων πολιτών ". 

Ο υποστράτηγος, διευθυντής Πυροσβεστικής Ακαδημίας Εμμανουήλ Δαμουλακης τόνισε: "Η ανέγερση αυτού του μνημείου αποτελεί χρέος και ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης στη μέγιστη θυσία τους". 

 "Να αγαπούμε και να τιμούμε τους αδελφούς μας πυροσβέστες που έδωσαν τη ζωή τους", ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου. 

Τιμή στους πυροσβέστες που "έπεσαν" στο καθήκον

πυροσβεστες

πυροσβεστες

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε για την Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων Πυροσβεστών και στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου, παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων,  ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, που έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών, οι οποίοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος. Εξαίρουμε την ανιδιοτελή προσφορά τους και την αυτοθυσία τους,. Το μνημείο, του οποίου τα αποκαλυπτήρια γίνονται σήμερα, θα μας θυμίζει πάντα πως κάποιοι άνθρωποι με ευθύνη καθήκοντος και υπερβάλλοντα ζήλο, πρόταξαν τους εαυτούς τους για να σώσουν τους συνανθρώπους μας.
Ας είναι αιωνία η μνήμη τους.»

Τελετή


 

πυροσβέστες

πυροσβεστες

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis