Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 26/08/2021

Άρθρο του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, κ. Αργύρη Διχτά.

Πολλές είναι οι φορές που τελειώνοντας ένα οχτάωρο μιας καθημερινής υπηρεσίας εποχουμενης περιπολίας και έχοντας οι συνάδελφοί μας επιληφθεί σε πολλά περιστατικά, μένει να αιωρείται ένας γενικότερος προβληματισμός για το τι ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ.

Ξεκινώντας η βάρδια της περιπολίας σήμα για γάβγισμα σκύλου και κελαηδησμα πουλιών σε ώρες κοινής ησυχίας. Εύλογα σκέφτεσαι σκύλος είναι και γαβγίζει πουλιά και κελαηδούν. Όχι όμως τόσο απλό.Ακινητος με το όχημα σβηστό να διαπιστώσεις τα κελαηδησματα ή τα γαβγισματα, αν ναι επιβάλλεις τις ποινές που προβλέπονται, αν όχι φεύγεις μέχρι να ξαναγυρίσεις γιατί μετά ο σκύλος γαβγισε και το πουλί κελαηδησε. Αν διαπιστώσεις και επιβάλλεις το νόμο ΦΤΑΙΣ, ΝΤΡΟΠΗ για τα συμπαθεστατα ζωάκια που εξαντλησες το νόμο αν δεν διαπιστώσεις τότε μπορεί να δεις και ανάρτηση σε κάνα προφίλ του fb ότι τα παίρνεις από τους ιδιοκτήτες των ζώων. ΑΡΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΦΤΑΙΣ.

Μετά το περιστατικό θα πρέπει να επιληφθεις σε οικογενειακό επεισόδιο, οπότε μεταφορά όλων των εμπλεκόμενων στο τμήμα για επίλυση των διαφορών με εκατέρωθεν μηνύσεις ενώ προσπαθείς να ηρεμήσεις τα παιδιά τους κερνώντας τα κάτι από το μηχάνημα με τα εδέσματα και τους χυμούς που βρίσκεται στην είσοδο κάθε τμήματος. Μηνύσεις, τακτική δικάσιμο, ελεύθεροι οι εμπλεκόμενοι και κάθεσαι και σκέφτεσαι ενώ ο διοικητής φουσκώνει από περηφάνια που επιληφθηκαμε και έγινε η σημαντική αναφορά. Θα μεσολαβήσει κάποια κοινωνική υπηρεσία για αυτή την οικογένεια? Θα προφυλάξει κάποιος τα μέλη αυτής ή θα ξαναέρθουν πάλι στο τμήμα για την γνωστή διαδικασία? Υπάρχουν ψυχολόγοι να επιληφθούν? Όποτε ρωτάμε η απάντηση είναι πως δεν ενδιαφέρθηκε ουδείς..ΟΥΔΕΙΣ?? Μα λύνονται τα οικογενειακά προβλήματα σε αστυνομικά τμήματα?? Μάλλον..Και γιατί να ασχοληθεί κάποιος άλλος? Αν γίνει το μοιραίο έχουμε τη λύση. ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Συνέχεια λοιπόν με κλήση για άνθρωπο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, έχουν διαπιστωθεί, χρίζει εγκλεισμού και πρέπει να μεταφερθεί σε ψυχιατρικό καταστήματα που εφημερεύει. Μα ο άνθρωπος έχει πρόβλημα υγείας, είναι ασθενής θα μπει σε περιπολικό ως κρατούμενος και θα μεταφερθεί με αυτό?? ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ καθώς είναι απασχολημένες οι άλλες υπηρεσίες. Μα δεν θα επηρεάσει την ψυχοσύνθεση του η μεταφορά του με περιπολικό?? Και αν στη διαδρομή πάθει μια κρίση?? Δεν είμαστε γιατροί. Και η σιωπηρή απάντηση είναι ΠΡΕΠΕΙ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Αφού συν Θεό υλοποιείται και αυτό με την επιστροφή κλήσεις για όρθιους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αμέσως ξεντυνομαστε από γιατροί και γινόμαστε η της μοδος ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ COVID. Τρώω μπριζόλα και ακούω μουσική χιπ χοπ ο ένας πολίτης, πίνω κοκτέιλ και ακούω κλαρίνα από δίπλα ο άλλος πολίτης. Διαπιστώνεις, επιβάλλεις το νόμο αλλά πάλι ΦΤΑΙΣ γιατί την άλλη μέρα ή εβδομάδα πάλι το ίδιο.

Γλέντι από γάμο Ρομά με χίλια άτομα. Που θα πάμε δύο λες. Πας γιατί ο κοσμακις δεν κοιμάται βεβαιώνεις σαράντα παραβάσεις και?? ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΘΑ ΦΤΑΙΣ.

Επίσης με τις φονικές πυρκαγιές ακούστηκε έντονα πως η αστυνομία φταίει γιατί λέει πήραμε πέρυσι περιπολικά. Μα καλοί μου άνθρωποι αν ξέραμε πως αν δεν αγοραζονταν περιπολικά δε θα είχαμε τις καταστροφικές πυρκαγιές ευχαρίστως θα κάναμε περιπολία με το θρυλικό MITSUBISHI GALLANT.

Και αφού γυρνάει ο συναδελφακος σπίτι λέει στην ερμη τη μάνα να τάξει από μια λαμπάδα στη Παναγία της Τήνου, στη Παναγία Σουμελά και στην Ευαγγελίστρια αλλά και μια φανουρόπιτα στον Αγ. Φανούριο για να μην εμφανιστεί καμία ανάρτηση στο fb και βγει σε διαθεσιμότητα από το πουθενά ή μην ξεβράσει η θάλασσα κάνα καϊκι με τουρίστες που φέρουν τραντζιστορακι και λικνιζονται στους ρυθμούς της μουσικής και κατηγορηθούμε για υπόθαλψη κορωνοπαρτι..

ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΑ

Τελικά 146 χρόνια μετά τη φράση του αείμνηστου Χαρίλαου Τρικούπη δεν διερωτομαστε πλέον μάθαμε τις πταίει...

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...

ΔΙΧΤΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis