Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:11 | 04/09/2015

«Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και να αναδείξω την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει το ''Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή'' ανέφερε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Ζώης, στην κοινή συνέντευξη τύπου την Πέμπτη, στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για το προσφυγικό και τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του, που έλαβε η κυβέρνηση.

Ο Υπουργός ανέφερε στατιστικά στοιχεία σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος λέγοντας, πως κατά το πρώτο 8μηνο του 2014 οι συλλήψεις που έγιναν από το ''Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή'' (Λ.Σ. –ΕΛ.-ΑΚΤ.) ανήλθαν σε 17.500, ενώ το αντίστοιχο 8μηνο του 2015 οι συλλήψεις ξεπέρασαν τις 230.000. Μόνο το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, οι αφίξεις ξεπέρασαν τις 157.000.

Επίσης εξήγησε το πως οι πρόσφυγες φτάνουν στα ελληνικά παράλια από την Τουρκία, δείχνοντας και σχετική εικόνα από σκάφη έτοιμα να αποπλεύσουν από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, όπου σε συνεχή ροή 10 – 12 σκαφών στη γραμμή αναχώρησης, με μικρά χρονικά διαστήματα φτάνουν στις ακτές των νησιών μας.

Αναφέρθηκε και στο τραγικό συμβάν του περασμένου Σαββάτου στη Σύμη, το οποίο είπε «Δεν μπορεί να αμαυρώσει την εικόνα του Λιμενικού Σώματος και της πατρίδας μας, ένα ατυχές περιστατικό, δεδομένου ότι το Λιμενικό Σώμα μόνο κατά το 2015 έχει διασώσει 50.000 ανθρώπους μέσα από τη θάλασσα».

Ο κ Ζώης επεσήμανε τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρεί το ''Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή'' και τόνισε πως «η οικονομική κρίση περιορίζει ακόμα περισσότερο τα μέσα και τις δυνατότητες που έχουμε στη διάθεση μας».

Ακόμα τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου οι κατευθύνσεις - οδηγίες, τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και της Πρωθυπουργού ήταν να ασχοληθούμε με το προσφυγικό - μεταναστευτικό, θέτοντάς τα ως πρώτο θέμα στη λίστα προτεραιοτήτων μας»

«Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, ίσως, ούτε μόνο ευρωπαϊκό, αλλά θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί όλη η διεθνής κοινότητα» , υπογράμμισε 

http://www.onalert.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis