Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:10 | 03/04/2020

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στο Ρέθυμνο και σε ολόκληρη την Κρήτη όταν κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία κλήση για άσκοπη μετακίνηση ύψους 150 ευρώ… σε άστεγο!

Όπως ήταν φυσικό πολίτες ξεσηκώθηκαν κάνοντας λόγω πως πρόκειται για απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι σ ένα συμπολίτη μας που τον έχει «χτυπήσει» η μοίρα.


astegos1


Σύμφωνα με φορείς του Ρεθύμνου ο εν λόγω «άστεγος» γνώριμος των διωκτικών αρχών απλώς δεν ήθελε να δηλώσει την πραγματική του διεύθυνση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει απασχολήσει τις αρχές για τουλάχιστον τρεις φορές και στις τρεις περιπτώσεις έδωσε ψευδή στοιχεία

Ένας από τους ανθρώπους που θέλησε να βοηθήσει τον εν λόγω παραβάτη ήταν ο γνωστός δικηγόρος των Χανίων, Ευθύμης Λεκάκης . Πρώτος εκείνος επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη προκειμένου να βρουν τρόπους για να του προσφέρουν βοήθεια. Ο ίδιος λίγο αργότερα έγραψε στο facebook:

«Αγαπητοί φίλοι, σχετικά με την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κλίση σε άστεγο στο Ρέθυμνο, έχω να σας ενημερώσω για τα εξής:

1. Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης έκανε παρέμβαση το πρωί στην αστυνομία υπέρ του συμπολίτη του, αλλά ο διοικητής στα πλαίσια της κοινωνικής του ευαισθησίας είχε ήδη διαγράψει την κλήση.

2 Ο πρόκειται για γνωστό παραβατικό άτομο της πόλης (χρήστης ναρκωτικών κλπ) ο οποίος, στο πρόσφατο παρελθόν, έχει απασχολήσει τις αρχές για τουλάχιστο τρεις φορές και στις τρεις περιπτώσεις έδωσε ψευδή στοιχεία.

3. Ο περί ου ο λόγος μηνυθείς δεν είναι άστεγος.

Όταν του έγινε παρατήρηση από το όργανο τον ειρωνευόταν «άσε μας ρε φίλε να κάνουμε το τσιγαράκι μας…» και σε γενομένη ερώτηση δήλωσε «μένω στα πάρκα…», γι αυτό και ο χοντροκέφαλος αστυνομικός έγραψε τη λέξη «άστεγος».

Εν πάση περιπτώσει, τέλος καλό, όλα καλά… Ευχαριστούμε το δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη, ο οποίος άμεσα ενήργησε με την κοινωνική ευαισθησία που πάντα τον διακρίνει, υπέρ ενός συμπολίτη του, έστω και παραβατικού τύπου!»

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis