Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:31 | 14/02/2018

Δείτε τι επισημαίνει η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε ανακοίνωση της για τις οργανικές θέσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που προέρχονται από το Τ.Ε.Μ.Α.:
 

ΘΕΜΑ:  "Αύξηση  των  οργανικών  θέσεων  Αξιωματικών  του Τ.Ε.Μ.Α."  

 Σχετ.:  α. Άρθρο 47 του  Π.Δ. 6/2018  [Φ.Ε.Κ  11/από 25-01-2018]

            β. Υπ’ αρίθμ.53/2017 και 37/2017 έγγραφα της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ.Θ

 

       Σας γνωρίζουμε ότι με ανωτέρω σχετική διάταξη, τροποποιήθηκε (αυξήθηκε) ο αριθμός των υφιστάμενων οργανικών θέσεων της επετηρίδας των Αξιωματικών του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων  [Τ.Ε.Μ.Α] και διαμορφώθηκε σε :  (10) θέσεις Αστυν. Υποδιευθυντών,  (110) θέσεις Αστυνόμων Α΄,  (118) θέσεις Αστυνόμων Β΄  και  (355) θέσεις Υπαστυνόμων Α΄-Β΄. Χαρακτηριστικά μόνο να υπενθυμίσουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του βαθμολογίου των Αξιωματικών ΤΕΜΑ, ήταν εστιασμένο στην έλλειψη οργανικών θέσεων στο βαθμό του Αστυνόμων Α΄ [46 οργανικές θέσεις που ίσχυε πριν, έναντι 110 που διαμορφώθηκαν με ως άνω σχετική !!!].

       Εξαιτίας αυτής της σημαντικής συνδικαλιστικής κατάκτησης, το επόμενο διάστημα, θα είναι εφικτή η προαγωγή της τάξης 2004 του ΤΕΜΑ σε Αστυνόμους Α΄, αίτημα για το οποίο η Ένωσή μας αγωνίστηκε σθεναρά προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου για την αντιμετώπιση του γενικότερου «μπλοκαρίσματος» της επετηρίδας τους (Βλ. β΄ σχετική). Κατά συνέπεια η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ομαλοποίηση της βαθμολογικής εξέλιξης των Αξιωματικών αυτής της κατηγορίας.

     Για το λόγο αυτό η  Ένωση μας αισθάνεται την ανάγκη ναευχαριστήσει  θερμά  τη πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, προσωπικά τον κ. Αρχηγό του Σώματος και τους συνεργάτες του στο Επιτελείο του Α.Ε.Α, καθώς επίσης την Πανελληνία Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας  [Π.Ο.ΑΞ.ΙΑ] που αγωνίστηκε και προώθησε το συγκεκριμένο δίκαιο αίτημα και πέτυχε το αποτέλεσμα αυτό.

Ευελπιστούμε παράλληλα η πολιτική & φυσική ηγεσία μας ομοίως να ενσκήψει και να επιλύσει και τα άλλα ζητήματα των μελών μας Ανθυπαστυνόμων, προκειμένου για τη προώθηση ενός ορθολογικού βαθμολογίου που θα καταργεί τις δικαστικές διαμάχες με το δημόσιο και θα αποκαθιστά τα κίνητρα εργασίας σε αυτή τη κατηγορία, σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες προτάσεις της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.  Και σε κάθε περίπτωση τη χρονιά αυτή αναμένουμε εναγωνίως να διευθετηθεί θεσμικά το μείζον ζήτημα της «παράλληλης επετηρίδας» - παράλειψη προαγωγής στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή προκειμένου για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ,  την εν γένει αποφυγή πρόωρης αποστρατεία των Αξιωματικών της Σ.Α.Ε.Α. και την ομαλοποίηση ροής - εξέλιξης της επετηρίδας τους.

 
                                       ΓΙΑ  ΤΟ   Δ.Σ
 
        Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ          ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
      ΑΣΤΥΝ.ΥΠΟΔΝΤΗΣ                            ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ   Β΄
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis