Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 26/07/2019

Ονομάζεται Βαγγέλης Παπαγεωργίου και είναι πυροσβέστης. Η δουλειά του είναι συνώνυμη της λέξης «ήρωας», ωστόσο εκτός από την ώρα της υπηρεσίας του, ο νεαρός πυροσβέστης απέδειξε ότι είναι ένας «μεγάλος» άνθρωπος… και εκτός υπηρεσίας.

Όλα έγιναν στις 19/07/2019. Την ημέρα που ο μεγάλος σεισμός, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «χτύπησε» την Αθήνα.

Γυρνώντας στο σπίτι από την βάρδιά του, βρήκε στο δρόμο ένα πορτοφόλι το οποίο ήταν κάπως… γεμάτο. Για την ακρίβεια είχε μέσα 3.105 ευρώ!

[custom:google-ads]

«Βρήκα ένα 50ευρω κάτω, προχώρησα λίγο πιο πέρα κι έβρισκα κι άλλα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Λίγο πιο πάνω βρήκα το πορτοφόλι το οποίο είχε πολύ περισσότερα χρήματα», τονίζει ο ίδιος.

Ο 33χρονος παρέδωσε αμέσως τα χρήματα στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ και ο ίδιος αναζήτησε τον ιδιοκτήτη

«Φεύγοντας από το αστυνομικό τμήμα κάνω δυο τρεις βόλτες και πετυχαίνω τον ηλικιωμένο. Του λέω «πώς λέγεσαι;». Το όνομα ήταν ίδιο με της ταυτότητας. Του λέω έχασες κάποιο πορτοφόλι; Ναι μου λέει έχασα το πορτοφόλι μου. Του λέω είχες χρήματα; Μου λέει ναι και τότε του είπα ότι έχω βρει το πορτοφόλι και το έχω αφήσει στην αστυνομία», συνεχίζει ο πυροσβέστης.

«Ήταν ο σεισμός, είναι και οι μέρες μας, είναι και η δουλειά που κάνω. Σκέφτηκα ότι μπορεί να τα έχει ανάγκη ο άνθρωπος, προς Θεού», τονίζει ακόμη ο 33χρονος Βαγγέλης Παπαγεωργίου, ο οποίος ως πυροσβέστης έχει συμμετάσχει στην κατάσβεση πολλών πυρκαγιών, μεταξύ των οποίων και της φονικής φωτιάς στο Μάτι…

Ο συγκινητικός πυροσβέστης – Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στον Ant1

Με πληροφορίες από: Ant1.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis