Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ για τα ειδικά μισθολόγια και τα ισοδύναμα

ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ για τα ειδικά μισθολόγια και τα ισοδύναμα

Διευκρινίσεις για την τοποθέτηση του Γιώργου Χουλιαράκη στη Βουλή την Πέμπτη αναφορικά με την υπόθεση των ειδικών μισθολογίων δίνει το υπουργείο Οικονομικών, παραθέτοντας ολόκληρη την τοποθέτηση του υπουργού, από τα πρακτικά της βουλής. 

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, αναφερόμενα στην απάντηση του κ. Χουλιαράκη σε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή κ. Δαβάκη, αναφέρουν χαρακτηριστικά στους τίτλους τους: «Βόμβα Χουλιαράκη: Δεν υπάρχουν ισοδύναμα για να μην παγώσουν οι μισθοί στις ένοπλες δυνάμεις» και «Τορπίλη από Χουλιαράκη: Δεν υπάρχουν ισοδύναμα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια».

Στο πλαίσιο αυτό και για την «αποκατάσταση της αλήθειας» το υπουργείο παραθέτει την τοποθέτηση του κ. Χουλιαράκη, όπως περιλαμβάνεται στα πρακτικά της Βουλής.

Η τοποθέτηση του κ. Χουλιαράκη:

«Ο ν. 4393/2016 προβλέπει το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων μόνο σε περίπτωση –και το τονίζω- που τα αρμόδια υπουργεία δεν προσδιορίσουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα και έχουν βέβαια το περιθώριο να το κάνουν αυτό από σήμερα 1/7/2016 έως το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2016, δηλαδή ακριβώς τρεις μήνες.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αρμόδιο για την επεξεργασία των προτάσεων αυτών. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και τα άλλα αρμόδια υπουργεία, θα μεριμνήσουν και θα καταθέσουν στο υπουργείο Οικονομικών τις δικές τους προτάσεις για αξιολόγηση».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr