Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:41 | 08/10/2015

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και στις οποίες απεικονίζεται αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης να κλωτσά πρόσφυγες σε καταυλισμό στη Λέσβο, με τον αρχηγό της αστυνομίας να έχει ήδη δώσει εντολή διερεύνησης του επίμαχου περιστατικού.

 

«Δεν ήταν απλή περιπολία, ήταν έκρυθμη η κατάσταση για να πάνε τα ΥΜΕΤ στη Λέσβο» τόνισε στον ΣΚΑΪ για τις φωτογραφίες ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Ο κ. Ντούμας διευκρίνισε ότι «πράξεις που στρέφονται απρόκλητα εναντίον ενός άλλου πολίτη, ξένου ή Έλληνα, απερίφραστα τις καταδικάζουμε». Πρόσθεσε όμως ότι «από ‘κει και πέρα είδα τις φωτογραφίες… Μπορεί να πρόκειται για απρόκλητη πράξη, μπορεί όμως να δέχθηκε και επίθεση ο αστυνομικός με ένα μπουκάλι ή κάτι άλλο… μια φωτογραφία αποτυπώνει τη στιγμή».

«Θα πρέπει να αποτυπωθεί η πραγματικότητα μέσα από την προανάκριση να δούμε, το πριν, το μετά, το γιατί έγινε» εξήγησε ο ίδιος. «Όλες οι κάμερες είναι στραμμένες στους αστυνομικούς, σπάνια σε αυτούς που τούς επιτίθενται» παρατήρησε ακόμη ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών.

Ο κ. Ντούμας τόνισε ακόμη ότι σήμερα προέκυψε απόφαση αθώωσης για τον αστυνομικό στην Κω που κατηγορούνταν για χειροδικία. Πάντως, διευκρινίστηκε ότι ο αστυνομικός αθωώθηκε ως προς την κατηγορία της οπλοφορίας.

Σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες με τον αστυνομικό που κλωτσά πρόσφυγες τραβήχτηκαν την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, επισκέπτονταν το νησί.

Τις φωτογραφίες ανήρτησε στα προφίλ του στο Facebook και το Twitter ο ιταλός μπλόγκερ Σαβέριο Σεραβέζα.

www.difernews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis