Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 01/07/2017

Από σήμερα, Σάββατο, οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν πλέον να οπλοφορούν μέσα στα δημόσια πανεπιστήμια του Κάνσας.

Η συγκεκριμένη Πολιτεία των ΗΠΑ, επέλεξε αυτήν τη λύση για να ενισχυθεί η ασφάλεια σε μια χώρα όπου καταγράφονται πολύ συχνά αιματηρά βίαια επεισόδια.

Βάσει του νόμου που είχε ψηφιστεί πριν από τέσσερα χρόνια σε αυτή την Πολιτεία των κεντρικών ΗΠΑ, τα όπλα θα πρέπει να παραμένουν κρυμμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δροσιά κάτω από το αλεξίσφαιρο γιλέκο - Μια ενδιαφέρουσα λύση που πρέπει να δείτε

Εφαρμοζόταν έκτοτε σε όλα τα δημόσια ιδρύματα, εξαιρουμένων των πανεπιστημίων, τα οποία είχαν εξαιρεθεί ως την 1η Ιουλίου.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του πανεπιστήμιου του Γουίτσιτα, το οποίο - εντός αυτού του νέου νομικού πλαισίου - ανέφερε ότι επιτρέπονται μόνο τα πιστόλια για όσους έχουν άδεια οπλοφορίας και ηλικία άνω των 21 ετών, ενώ όλα τα υπόλοιπα όπλα απαγορεύονται.

Τα πανεπιστήμια διατηρούν επίσης το δικαίωμα να απαγορεύουν την οπλοφορία σε αθλητικές συναντήσεις και σε άλλες συγκεντρώσεις... υπό την προϋπόθεση, και σε αυτή την περίπτωση, ότι διαθέτουν ανιχνευτές μετάλλων.

 

Διαβάστε όλα τα άρθρα από την κατηγορία  ΟΠΛΑ

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis