Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:30 | 15/11/2016

Μία έκρηξη βόμβας με… τηλεχειρισμό σε αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει στο Κερατσίνι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνδέεται από τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, με την μαφιόζικη εκτέλεση 32χρονου Αλβανού, τα ξημερώματα της Κυριακής, στην ίδια περιοχή.

Η βόμβα είχε εκραγεί με τηλεχειριστήριο από απόσταση, στις 19:00 το απόγευμα της 14ης Σεπτεμβρίου, στο αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει στη συμβολή της Ακτής Ιωνίας και Λ. Δημοκρατίας στο Κερατσίνι. Επέβαιναν σε αυτό ο 36χρονοςTh.V., η 32χρονη σύζυγός του και η 5χρονη κόρη τους. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στην πίσω δεξιά ρόδα του οχήματος. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρά οι επιβάτες. Αργότερα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πειραιά από τις 4 Φεβρουαρίου 2016, για ηθική αυτουργία σε διακίνηση ναρκωτικών από κοινού, κατοχή, μεταφορά, εισαγωγή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα.  

Ο 36χρονος, προχθές, ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο του 32χρονου συμπατριώτη του που εκτελέστηκε με 10 σφαίρες από 9άρι πιστόλι, από δύο δράστες. Η εκτέλεση έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στη συμβολή των οδών Σπερχειού και Πελοποννήσου, στο Κερατσίνι. Τη στιγμή της δολοφονίας το θύμα επέβαινε στο αυτοκίνητό του, με συνοδηγό τον 36χρονο, που είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Μόλις πλησίασαν το Ι.Χ. του 32χρονου άνοιξαν πυρ εναντίον του. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στοΓενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας, που ανέλαβαν την έρευνα για την ανθρωποκτονία, εξετάζουν μαρτυρία αυτόπτη σύμφωνα με την οποία, πριν την δολοφονική επίθεση, υπήρξε φραστικό επεισόδιο, του θύματος με άγνωστα άτομα. Πάντως, η εν λόγω μαρτυρία δεν έχει προς το παρόν πλήρως επιβεβαιωθεί.

Ο 32χρονος δεν είχε «φάκελο» στην αστυνομία. Εργαζόταν ως πλακάς, ήταν πατέρας τριών παιδιών και περιγράφεται ως οικογενειάρχης. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον συνοδηγό. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για συγγενή του 32χρονου, σεσημασμένο για διακίνηση ναρκωτικών, που τον Σεπτέμβριο είχε γίνει στόχος επίθεσης με τηλεχειριζόμενη βόμβα. Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο τα δύο περιστατικά να συνδέονται μεταξύ τους. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί φαίνεται να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο του «λάθους», δηλαδή στόχος της επίθεσης να ήταν ο συνοδηγός και όχι ο οδηγός του οχήματος.  

thetoc.gr

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis