Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:46 | 18/07/2019

Όπως έχω ξαναπεί τα περιπολικά της άμεσης δράσης είναι η ραχοκοκαλιά της υπηρεσίας.

  • Από τον Χρήστο Μπαλάσκα

Με τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση της Α.Δ. βλέπουμε κοσμοσυρροή συναδέλφων προς την υπηρεσία. Βλέπουμε όμως ότι αυτή γίνεται μόνο προς την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Όσο αφορά τα περιπολικά αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι η απότομη αύξηση των ακινήτων περιπολικών σε διάφορους στόχους και περιορισμένη αύξηση του προσωπικού.

Οι ικανοί αστυνομικοί κατευθύνονται προς την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και για την σύσταση της ομάδας Δ. Η διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, αποτελείται από τα περιπολικά, την Ομάδα Ζ και την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ακούω πολλούς να λένε (Στο σημείο μετέβη η άμεση δράση και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η υπηρεσία είναι ενιαία. Έχει ένα διοικητή ο οποίος τη διοικεί. Οι νεκροί είναι αρκετοί σε ώρα καθήκοντος και από τα τρία παρακλάδια της υπηρεσίας. Όταν λέμε ότι ενισχύεται η Α.Δ. πρέπει να εννοούμε όλη την υπηρεσία.

[custom:google-ads]

Αιχμή του δόρατος για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας είναι η Άμεση Δράση γενικά. Το να είναι τα περιπολικά ακίνητα το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να γίνονται στόχοι οι συνάδελφοι οι οποίοι επιβαίνουν σε αυτά. Στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι τα ακίνητα περιπολικά δεν προσφέρουν τίποτε το θετικό. Από τα εικοσιπέντε περιπολικά που βγαίνουν για υπηρεσία στο λεκανοπέδιο, τα επτά είναι ακίνητα. Έχει παρατηρηθεί ότι ολόκληροι τομείς μένουν χωρίς την παρουσία περιπολικού της άμεσης δράσης. Πριν λίγες μέρες, από την Ηλιούπολη μέχρι και την Βάρη στα όρια με Κορωπί, δεν υπήρχε κανένα περιπολικό της Α.Δ. Δηλαδή: Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Άλιμος , Ελληνικό, Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη, χωρίς παρουσία περιπολικού.

Αν θέλουμε να δούμε αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των οχημάτων ανά οκτάωρο, παράλληλα με τους μοτοσυκλετιστές. Έτσι πιστεύω ότι θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ο Οργανωτικός Γραμματέας
της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών,
Χρήστος Μπαλάσκας

Πηγή: newsbreak.gr

 

*ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βλάβη στη βλάβη βγάζουν τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis