Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 31/05/2022

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την σημερινή του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - και σε διάταξη του νέου νομοσχεδίου που προβλέπει ότι οι  ΟΠΠΙ, όταν δεν θα υπηρετούν στα πανεπιστήμια, θα καλύπτουν επιχειρησιακές ανάγκες της ΕΛΑΣ και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο υπουργός υπογράμμισε εκ προοιμίου ότι «ο νόμος για την πανεπιστημιακή αστυνομία έχει ψηφιστεί εδώ και 1,5 χρόνο και οι νόμοι που ψηφίζονται πρέπει να εφαρμόζονται».

«Με τη διάταξη που ψηφίζουμε σήμερα διευκρινίζεται πλήρως και είναι αυτονόητο ότι οι ΟΠΠΙ είναι ειδικοί φρουροί της ΕΛΑΣ, έχουν πλήρη εκπαίδευση και συνεπώς, το διάστημα που δεν θα απασχολούνται στα πανεπιστήμια θα απασχολούνται ως ειδικοί φρουροί της ΕΛΑΣ», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και ανέφερε ότι οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα έχουν παρουσία μόνο σε πανεπιστήμια όπου αυτό χρειάζεται.

«Αυτά που χρειάζονται τις ΟΠΠΙ δεν είναι τα περισσότερα πανεπιστήμια. Ο αριθμός των πανεπιστήμιων που χρειάζονται τις ΟΠΠΙ είναι περιορισμένος», σημείωσε ο υπουργός και μίλησε και για το ΑΠΘ:

«Ειλικρινά, θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει πολιτική δύναμη που να μη θέλει να κατασκευαστεί αυτή η βιβλιοθήκη. Εμείς είμαστε υπέρ της αναβάθμισης του δημοσίου πανεπιστημίου, θεωρούμε αυτονόητο για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο να έχει τη βιβλιοθήκη του και θεωρούμε αυτονόητη την υποχρέωση του κράτους όταν υπάρχουν κάποιοι που καταστρέφουν βιβλιοθήκες να μην τους επιτρέπουμε να το κάνουν αυτό. Οι φοιτητές, οι καθηγητές και οι αστυνομικοί, που χρειάστηκε να πάνε εκεί για να προστατεύσουν τη βιβλιοθήκη, είναι από την ίδια πλευρά του λόφου, δεν είναι εχθροί είναι φίλοι».

«Αναμένουμε, όταν ο κ. πρύτανης του ΑΠΘ βεβαιωθεί ότι δεν χρειάζεται η δύναμη της αστυνομίας για να προφυλαχθεί η βιβλιοθήκη, να φύγει η αστυνομική δύναμη από εκεί. Η αστυνομία είναι εκεί μόνο για έναν λόγο, για τη προστασία της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και περιμένω να πέσουν οι τόνοι. Σε μία εβδομάδα τα παιδιά αρχίζουν εξετάσεις, δεν χρειάζεται αναταραχή αλλά να επικρατήσει ηρεμία, ενότητα, ησυχία», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis