Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 16/11/2018

“Η δουλειά των αστυνομικών είναι η προστασία του πολίτη, με όρους και με δικά τους σχέδια αυτοπροστασίας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ψευδές από την βεβαιότητα ότι υπάρχουν εντολές για τη μη δράση της Αστυνομίας”, είπε μεταξύ άλλων η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον realfm 97,8.

[custom:google-ads]

Αναφερόμενη στο περιστατικό στο Πρωτοδικείο Αθηνών όπου τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί η κ. Γεροβασίλη σημείωσε μεταξύ άλλων: “Η παρέμβαση γίνεται από την Αστυνομία δεν γίνεται από την πολιτική ηγεσία. Διότι και έλεγχοι γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση, να δούμε αν κάτι τέτοιο συνέβη με τα γεγονότα και τα προχθεσινά στο δικαστήριο. Διατάχθηκε μία έρευνα για να δούμε τι έχει συμβεί, αν πράγματι έχει συμβεί κάτι τέτοιο και αν κάποιος πιο υψηλόβαθμος από τους επιχειρούντες εκείνη τη στιγμή είπε κάτι τέτοιο. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να εξεταστεί το τι ακριβώς συνέβη στο συγκεκριμένο περιστατικό. Υπάρχει μία προσπάθεια η οποία γίνεται και συντονισμένα από πολιτικά κέντρα, για κλίμα ανασφάλειας. Η Ελλάδα ως ανασφαλής χώρα, η Αθήνα μία ανασφαλής πρωτεύουσα με τρομοκρατημένους και φοβισμένους πολίτες. Αυτό είναι ένα αφήγημα και το οποίο δίνεται αναλόγως με τη συμμετοχή και ανοχή της πολιτικής ή συστημικής ηγεσίας”.


Δείτε στο Policenet.gr: Σε ποια μισθοδοσία αναμένονται να αναδρομικά των ενστόλων


“Έχει επιλέξει η ΝΔ να παίξει στο πεδίο της ασφάλειας… Εγώ λέω το εξής ότι η μικροπαραβατικότητα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί λόγω οικονομικής κρίσης. Στη μεγάλη εγκληματικότητα, οι δράσεις της αστυνομίας είναι εντυπωσιακές… Η μικροπαραβατικότητα ακριβώς επειδή δεν έχει ελαττωθεί όσο θα θέλαμε εμφανίστηκε το σχέδιο Περσέας για να το αντιμετωπίσει και φαίνεται ότι τα πάει καλά”, δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε:

“Η δουλειά δεν εμποδίζεται από το άσυλο. Το άσυλο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στα πλαίσια του νομικού πλαισίου της χώρας κινείται η Αστυνομία πάντα με ενημέρωση από τους πρυτάνεις και καθοδήγηση από εισαγγελικές Αρχές. Η Αστυνομία δεν κινείται από μόνη της. Η Αστυνομία ενημερώνεται, παίρνει εισαγγελικές παραγγελίες και δρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν παίρνει εντολές από την πολιτική ηγεσία, διότι η πολιτική ηγεσία δεν βρίσκεται στο σημείο. Η κατεύθυνση είναι η Αστυνομία ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της και να αντιμετωπίζει τα ζητήματα της παραβατικότητας, της εγκληματικότητας και ότι άλλα είναι στην αρμοδιότητά της”.

[custom:google-ads]

Σχετικά με τον Ρουβίκωνα η κ. Γεροβασίλη δήλωσε μεταξύ άλλων: “Τα προβλήματα υπάρχουν, σημασία έχει συνεχώς να επιτείνει η Αστυνομία τη δουλειά της, να αναπροσαρμόζει τα σχέδια της και να επιχειρεί… Χθες έκανε μία παρουσία ο Ρουβίκωνας στην ομιλία της Αχτσιόγλου. Ο Ρουβίκωνας πήγε πριν τη συγκέντρωση εκεί, ανάρτησε ένα πανό για λίγα λεπτά και έφυγε” σημειώνοντας ότι “στο πανό και στο τρικάκι θα πρέπει να συλλάβει τη μισή Ελλάδα η Αστυνομία αν το κάνει αυτό”.

“Η κ. Παπακώστα έχει δηλώσει ανοικτά τις θέσεις της η ίδια. Ωστόσο για τη συνύπαρξη υπάρχει προγραμματική σύγκλιση. Μέχρι σήμερα και ελπίζω και μέχρι το τέλος τα πράγματα θα πάνε εξαιρετικά, όπως και μέχρι σήμερα. Δεν έχουμε πρόβλημα συναντίληψης σε ζητήματα ασφάλειας. Την ασφάλεια την αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο τρόπο, αλλά σίγουρα δεν την αντιλαμβανόμαστε ως προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας”, ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Γεροβασίλη.

Πηγή:  aftodioikisi.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis