Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 15/02/2018

«Υπέδειξες ψυχραιμία, και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα» τόνισε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός στον κυβερνήτη του σκάφους Γαύδος τον οποίο συνάντησε μαζί με το πλήρωμα στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον απόηχο του επεισοδίου στα Ίμια.

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτησε έναν - έναν τα μελή του πληρώματος, ενώ νωρίτερα επισκέφτηκε τον θάλαμο επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος. Παράλληλα, μίλησε και με το πλήρωμα που συμμετείχε στην μεγάλη επιχείρηση με τα ναρκωτικά στην Κέρκυρα.


[custom:google-ads]
Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός μετέχει σε σύσκεψη στο υπουργείο Nαυτιλίας, ενώ σε λίγη ώρα θα απευθυνθεί στα στελέχη του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής.

Από νωρίς το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, δυο τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής έχουν επιστρέψει στην περιοχή των Ιμίων και πλέουν γύρω από τις βραχονησίδες ακόμη και δυτικά τους, προς την Καλόλιμνο.

Την εκτίμηση ότι επεισόδιο με τους Τούρκους στα Ίμια δεν ήταν τυχαίο, και ότι οι Τούρκοι ήθελαν να βυθίσουν το σκάφος του ελληνικού λιμενικού, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. «Αποφύγαμε μια πολύ μεγάλη κρίση στο ‘’παρά πέντε’’ λόγω της ικανότητας του ελληνικού πλοίου» επισήμανε.¨

Ο τερματισμός των προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί προαπαιτούμενο για την επανεκκίνηση του διαλόγου στο Κυπριακό, ξεκαθάρισε στο μεταξύ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

Πηγή:  www.skai.gr
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis