Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 22/11/2016

Θέμα θητεία στας 18 και πιστοποίηση γνώσεων υπολογιστή για στρατιώτες στις Ένοπλες Δυνάμεις έθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.
Κατά την σημερινή επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον νέο τομεάρχη άμυνας του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη ενημερώθηκε από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για όλα τα τρέχοντα θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του υπουργείο Εθνικής άμυνας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τέθηκε θέμα στράτευσης των νέων στα 18, ειδικά για να ενισχυθούν οι ειδικές δυνάμεις, ενώ έκανε λόγο και για αξιοποίηση του χρόνου της θητείας ώστε να μπορέσουν οι στρατιώτες να αποκτήσουν κάποιες βασικές γνώσεις όπως για παράδειγμα το πρώτο πτυχίων γνώσεων της Microsoft, κάτι που ήδη προχωράει.

Ο κ. Καμμένος από την πλευρά του δήλωσε ότι επιθυμία του είναι να υπάρχει συναίνεση και ζήτησε να φθάσουν στο σημείο οι προϋπολογισμοί για το ΥΠΕΘΑ να ψηφίζονται από όλα τα κόμματα, κάτι που συνέβαινε στο παρελθόν. 
Δήλωσε επίσης ανοιχτός σε προτάσεις για νομοσχέδια και τροπολογίες, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχει βούληση για κλίμα συναίνεσης. 
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναλύθηκε η κατάσταση της αμυντικής βιομηχανίας, η κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα, η συμμετοχή της χώρας μας στην ΝΑΤΟϊκή ναυτική δύναμη για το προσφυγικό στο Αιγαίο, και το θέμα των εξοπλισμών για την αντιμετώπιση του ορατού στο μέλλον προβλήματος των υπερεξοπλισμών.

Αναφορικά με το τελευταίο θέμα, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βρει λύση για την απόκτηση αεροσκάφους πέμπτης γενιάς, και πάντως όχι απαραίτητα F-35.

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

www.onalert.gr

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis