Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:03 | 30/04/2018

Φορώντας  στολή αστυνομικού ποδηλάτη και χρησιμοποιώντας ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας θα βγουν σύντομα στους δρόμους της πόλης για να ενισχύσουν την αστυνόμευση σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου.

Ήδη οι αστυνομικοί με ποδήλατα υπάρχουν στα Χανιά και αναμένεται μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να τους δούμε να «κάνουν πετάλι» στο Ηράκλειο αλλά και στο Ρέθυμνο.

Όπως είπε στην «Π» ο ΓΑΔΚ υποστράτηγος Κ. Λαγουδάκης, στο Ηράκλειο θα διατεθούν έξι ποδήλατα και τέσσερα στο Ρέθυμνο. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία επιλογής των ατόμων για να γίνει η παραγγελία των στολών. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ομάδα αυτή δεν πρόκειται να αντικαταστήσει την αστυνόμευση με μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αλλά την πεζή αστυνόμευση.

Ο αστυνομικός με το ποδήλατο που ξεκινάει για παράδειγμα από τα Λιοντάρια θα φτάσει πιο σύντομα στη Χανιώπορτα απ’ ό,τι με τα πόδια. Η αστυνόμευση αυτού του τύπου θα ξεκινάει το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 2 το βράδυ» είπε ο ίδιος.

[custom:google-ads]

Οι ποδηλάτες-αστυνομικοί θα φορούν κοντομάνικο μπλουζάκι με τα διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ., βερμούδα μέχρι το γόνατο, όλα χρώματος μπλε, και τον εξοπλισμό προστασίας όπως κράνος, γάντια και τον ατομικό οπλισμό χωρίς όμως το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η παρουσία τους θα έχει αποτρεπτικό και προληπτικό χαρακτήρα σε εκδήλωση ληστειών και κλοπές πορτοφολιών, που εντοπίζονται σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση. Επίσης, αρμοδιότητά τους είναι η επέμβαση, όταν χρειαστεί, η άμεση ειδοποίηση για ενίσχυση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και η συμβουλευτική διευκόλυνση πολιτών και τουριστών.

Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 με στόχο την καλύτερη αστυνόμευση μέσα στις πόλεις, αλλά και την ταχύτερη και πιο αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της χώρας, αλλά και των πολιτών. Η στελέχωση του θεσμού ξεκίνησε με  άνδρες και γυναίκες αστυνομικούς, που μιλούν ξένες γλώσσες και θα περιπολούν στα σημεία των περιοχών που ορίστηκαν από τις αστυνομικές διευθύνσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος αυτός θεσμός έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της χώρας μας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε αρχικά από την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης στην Αθήνα, συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη και επεκτάθηκε στα Χανιά, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο και τη Ρόδο.

Πηγή:  patris.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis