Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:22 | 14/08/2019

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες αργά το απόγευμα, με κοινή απόφαση εισαγγελέως και ανακριτή, ο 28χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στο Α.Τ. Νότιας Ρόδου και ο οποίος συνελήφθη έπειτα από καταδρομική επιχείρηση συναδέλφων του, να διαμένει μαζί με την κοπέλα και τους γονείς της, σε σπίτι του Αρχαγγέλου στο οποίο υπήρχαν χασισόδεντρα!

Οι άλλοι δυο που εμπλέκονται στην υπόθεση, αφέθησαν μετά την απολογία τους ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα).

Τι είπε στην απολογία του ο αστυνομικός
Στην απολογία του  ο 28χρονος αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι στο σπίτι αυτό, συγκατοικεί τους τελευταίους τρεις μήνες με τον ομογενή συγκατηγορούμενό του, προκειμένου να μοιραστούν τα έξοδα και να φροντίζει τα σκυλιά του, όταν αυτός απουσίαζε. Σε αυτό το σπίτι, έμπαιναν πολλά άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με τα ναρκωτικά, καθώς λόγω της ιδιότητας του δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο.
Σε ό,τι αφορά την ουσία που βρέθηκε στο σπίτι του, δεν είχε δει κάτι τέτοιο. Υποψιάζεται ότι συγκατηγορούμενοί του που πήγαν εκεί να τον βοηθήσουν για να πακετάρει τα πράγματά του, ίσως και να την άφησαν.
Είπε ότι επρόκειτο να μετατεθεί από τη Νότια Ρόδο, όπου υπηρετούσε σε άλλη υπηρεσία στην πόλη και γι’ αυτό ξεκίνησε τη μετακόμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Nομική προστασία με Ειδικά Προγράμματα για Αστυνομικούς, Λιμενικούς, Πυροσβέστες και Στρατιωτικούς

Μέχρι λοιπόν να τακτοποιηθεί στο σπίτι του στη Ρόδο, αποφάσισε να μείνει, όπως κι έγινε τις τελευταίες μέρες, στο σπίτι των γονέων της κοπέλας του στον Αρχάγγελο. Ο ίδιος είπε, ότι διέμενε σε ένα μικρό δωμάτιο που δεν έχει σχέση με το υπόλοιπο σπίτι και ότι δεν είχε ιδέα για τα ναρκωτικά. Είχε υπόνοιες αλλά όχι αποδείξεις. Του φάνηκαν άρρωστοι αλλά δεν διαπίστωσε χρήση.

Για τα φυσίγγια είπε ότι το ένα ήταν του 2ου παγκοσμίου πολέμου και το δεύτερο κατεστραμμένο και ότι τα βρήκε σε περιπάτους που έκανε στη φύση.
Υπογράμμισε ότι δεν ήταν και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών, ενώ επισήμανε στην ανακρίτρια ότι έχει υπηρετήσει σε ειδικές υπηρεσίες όλα αυτά τα χρονια που βρίσκεται στο σώμα. Τέλος, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι μπλέχθηκε σε μια υπόθεση που τον ταπεινώνει γι’ αυτά που άδικα του προσάπτουν και για την ιδιότητά του. «Δεν έχω καμία ανάμειξη, αν είχα καταλάβει οτιδήποτε, θα τους είχα περάσει εγώ χειροπέδες.»

 

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις
Σε βάρος και των τριών εμπλεκομένων, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση ναρκωτικών ουσιών που εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Ο 48χρονος με την 31χρονη σύζυγο του ,καθώς και τον 28χρονο αστυνομικό, προσήχθησαν το μεσημέρι, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Γιάννη Κοκκινογένη και Σταύρο Σκάρο, ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες, όπως αυτές τους αποδίδονται.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της καλλιέργειας και κατοχής ουσιών, καθώς και για οπλοκατοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 31χρονη δήλωσε απολογούμενη ότι είναι πρώην χρήστης ναρκωτικών και πως τα δύο χάπια που βρέθηκαν στην κατοχή της είναι ηρεμιστικά, τα οποία έχει προμηθευτεί νόμιμα με συνταγή γιατρού.
Σε ό,τι αφορά τον 48χρονο, και εκείνος δήλωσε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης τα τελευταία τριάντα χρόνια και πως τα δενδρύλλια που είχε στην κατοχή του τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Πηγή: rodiaki.gr

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έγγραφο προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό για την επάνδρωση του Μεταγωγών


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis