Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:42 | 15/10/2018

Στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την περιοχή δεδομένης της κατακόρυφης αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Ο Άρης Ανδρικόπουλος επισκέφθηκε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, όπου ενημερώθηκε από τους Αστυνομικούς κυρίως για το μεταναστευτικό, που αποτέλεσε και το βασικό λόγο της επίσκεψής του, μετά και από τον φόνο των τριών μεταναστριών στις όχθες του Έβρου στο Πραγγί.

[custom:google-ads]

Φυσικά εκτός του μεταστευτικού υπάρχουν αρκετά ακόμη "ανοιχτά μέτωπα" στον Έβρο, όπως η υποστελέχωση, ο ελλιπής εξοπλισμός, και η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι υποδομές του Τελωνείου Κήπων αλλά και του Α.Τ Αλεξανδρούπολης, παράγοντες που στο συνολό τους δυσχαιρένουν το έργο των αστυνομικών.

"Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Έλαβε γνώση, έδειξε κατανόηση αλλά μέχρι εκεί. Ήρθε για να ενημερωθεί και να αντικρύσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με το μεταναστευτικό, αλλά ήταν λακωνικός", επισημαίνει στον απόηχο της επίσκεψης ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αρχηγός είπε στους Αστυνομικούς ότι πρόκειται να κάνει κινήσεις ενίσχυσης τους. "Είναι πολύ δύσκολο, γιατί οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες στην Αθήνα. Δεν μας έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις. Του είπαμε ότι σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, πρέπει να γίνεται αναχαίτιση στο ποτάμι, ώστε να μη λαμβάνει διαστάσεις και να και τίθεται ζήτημα διαχείρισης", δηλώνει ο Χρήστος Τουφάκης.

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη "εμφανής αστυνόμευση", σε επίπεδο καθημερινότητας.

"Κρατάμε μικρό καλάθι", καταλήγει ο Χρ.Τουφάκης, εκπροσωπώντας τους αστυνομικούς, που καλούνται να ανταπεξέλθουν στο επάγγελμά τους και να αντιμετωπίσουν μια εκτός ελέγχου κατάσταση, για την οποία τουλάχιστον ενημερώθηκε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι προ ημερών "πήρε πίσω" την απόφασή του για αποδυνάμωση της δύναμης στον Έβρο κατά 15 αστυνομικούς.

Μαρίνα Κριτού

Πηγή:  e-evros.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis