Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:02 | 01/09/2018

Εχθές γράφαμε για την περίπτωση ενός Δόκιμου Αστυφύλακας που κατάφερε, εν ώρα υπηρεσίας, να σώσει τη ζωή βρέφους (δείτε εδώ την σχετική ανάρτηση του Policenet.gr.

Σήμερα είχαμε την χαρά να λάβουμε την επιστολή ενός άλλου Δόκιμου Αστυφύλακα - αναγώστη μας, ο οποίος με αφορμή την εν λόγω σωτήρια διάσωση βρέφους κάνει μία πολύ ενδιαφέρουσα επισήμανση που σχετίζεται με την εκπαίδευση εντός των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ..

[custom:google-ads]

Σας παρουσιάζουμε την επιστολή του αναγνώστη του Policenet.gr , υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο αλλά και πιο ελπιδοφόρο από το να βλέπεις τα νεαρότερα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, να καταφέρνουν σπουδαία επιτεύματα, αλλά και να μπαίνουν στην διαδικασία να προτείνουν !!! 

"Καλησπέρα, λόγω του συμβάντος που έλαβε χώρα σήμερα 31/ 8, όπου συνάδελφος δόκιμος αστυφύλακας προσέφερε πρώτες βοήθειες σε βρεφος 8 μηνών, θα ήθελα να θίξω το πρόβλημα της εκπαίδευσης πάνω στο θέμα της διάσωσης.

Θα ήταν καλο να τονιστεί πως ο δόκιμος είναι εθελοντής διασώστης έχοντας θυσιάσει αρκετό προσωπικό χρόνο για την εκπαίδευση του ώστε να είναι ικανός να προσφέρει άμεσα και αποτελεσματικά πρώτες βοήθειες.

Η ελλιπέστατη εκπαίδευση και η τυπική παρουσίαση του μαθήματος -ή καλύτερα η εισαγωγή στις πρώτες βοήθειες- που έχει γίνει μεσα στην σχολή, οδηγεί όχι απλά σε μερική γνώση αλλά σε λανθασμένα μονοπάτια.

Αυτό ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα το ακριβώς αντίθετο από το επιθυμητό.

Άλλωστε, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

Ως δόκιμος αστυφύλακας και ως μέλος της οικογένειας της ελληνικής αστυνομίας ζητώ την εκπαίδευση και επιμόρφωση, τόσο τον δοκίμων όσο και τον αστυνομικών, πάνω στο σημαντικό θέμα των πρώτων βοηθειών.

Κάτι τόσο απλό, κάτι όχι τόσο δύσκολο που μπορεί να σώσει μια ζωή.

Δε θα ήθελες και εσύ αν είχες ανάγκη να μπορεί κάποιος να σου προσφέρει τις πρώτες βοήθειες;

Πόσο μάλλον αν αυτός ο κάποιος ήταν αστυνομικός;

Για να μπορείς λοιπόν να μην στέκεσαι θεατής σε τέτοια συμβάντα, επιμορφώσου και βοήθα!"

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis