Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 21/11/2019

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, η Ένωσή μας, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο, το Γ.Γ και λοιπά μέλη του Δ.Σ, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Ν.Δ Νομού Ιωαννίνων, κ. ΑΜΥΡΑ Γεώργιο.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα κυριότερα ζητήματα της Ένωσής μας σε θεσμικό, υπηρεσιακό και οικονομικό επίπεδο και αναδείχτηκαν διάφορα προβλήματα που αφορούν τα μέλη μας

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τον κίνδυνο των πρόωρων και αυτεπάγγελτων συνταξιοδοτήσεων νυν υψηλόβαθμων και έμπειρων Αξιωματικών (από τη ψήφιση νόμου Κατρούγκαλου) και αιτηθήκαμε την άμεση αλλαγή της υπάρχουσας νομοθεσίας, αφού αυτή, οδηγεί ουσιαστικά σε ΑΠΟΛΥΣΗ παραγωγικών και έμπειρων Αξιωματικών που δεν συμπληρώνουν καν τα τριάντα (30) χρόνια υπηρεσίας. Προτάθηκε δε, η προώθηση άμεσης τροποποίησης.
[custom:google-ads]
Τονίστηκε ότι το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι πλέον δημιουργούνται (2) δύο τάξεις αστυνομικών στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, αυτή των "προνομιούχων¨, που συμπληρώνουν τα απαιτούμενα χρόνια του νόμου Κατρούγκαλου (παραμονή έως και τα 60 έτη ηλικίας) οι οποίοι θα λάβουν μια βιώσιμη σύνταξη κι αυτή των "κακομοίρηδων" (που δεν συμπληρώνουν ούτε καν τα 50 έτη ηλικίας) που θα εκλιπαρούν για να μην απολυθούν, προκειμένου να επιβιώσουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Αμυράς αναγνώρισε το έργο και την καθημερινή προσφορά του Έλληνα αστυνομικού στην κοινωνία και μας διαβεβαίωσε ότι ένας από τους πρωταρχικούς του στόχους, είναι η άμεση προώθηση του δίκαιου αιτήματός μας στα αρμόδια κρατικά όργανα, αφού η ανισότητα αυτή μπορεί να επιφέρει, τρόπον τινά, ρήξη στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΣΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis