Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:35 | 07/09/2018

Η Αστυνομική Ομοσπονδία της Αγγλίας ζητά μεγαλύτερες ποινές για εκείνους που… φτύνουν τους αστυνομικούς και θέλει τα μέλη της να μπορούν να χρησιμοποιούν κουκούλες.

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Το φτύσιμο είναι μια αποτρόπαια μορφή επίθεσης. Υπάρχουν αξιωματικοί που λένε ότι θα προτιμούσαν ακόμη και να τους χτυπήσουν στο πρόσωπο από το να τους φτύσουν». «Αν και η πιθανότητα να κολλήσουν οι αστυνομικοί κάποια ασθένεια από το φτύσιμο είναι πολύ χαμηλή, ωστόσο οι συνέπειες μιας τέτοιας πράξεις μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα άσχημες, καθώς μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν σε αντι-ιογενή θεραπεία και βέβαια πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο της μόλυνσης - επί του παρόντος ο επιτιθέμενος δεν απαιτείται από το νόμο να δώσει δείγμα αίματος, κάτι που θα μας έκανε να γνωρίζουμε εάν διατρέχουμε κίνδυνο εμφάνισης πιθανών ασθενειών που απειλούν τη ζωή μας». «Όλο αυτό μπορεί προφανώς να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή αλλά και στην ψυχική υγεία των αστυνομικών».

[custom:google-ads]

Δύο Αστυνομικοί του Δυτικού Μίντλαντς έπρεπε να περιμένουν έξι μήνες για να ανακαλύψουν αν είχαν κολλήσει κάποια σοβαρή ασθένεια αφού είχαν υποστεί φτύσιμο από δύο άνδρες. Οι αστυνομικοί Mike Bruce και Alan O'Shea, κλήθηκαν σε μια παμπ για να αντιμετωπίσουν έναν καυγά που αφορούσε έναν μεσήλικα άνδρα και το γιο του. Το ντουέτο αντιστάθηκε στη σύλληψη και ο μεγαλύτερος άνδρας έφτυσε στο πρόσωπο και μέσα στο στόμα του Mike. Έκανε το ίδιο και στον Alan. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Ομοσπονδίας πρόσθεσε: «Ο δράστης αρνήθηκε να συγκατατεθεί σε μια εξέταση αίματος που θα μπορούσε να αποδείξει εάν έφερε ασθένειες που απειλούν τη ζωή, με αποτέλεσμα και οι δύο αστυνομικοί μας να κάνουν ενέσεις και να λάβουν μια σειρά αντιιικών φαρμάκων προληπτικά.»

«Ο Mike είχε μια λανθασμένη διάγνωση ηπατίτιδας Β και η σύζυγός του και το παιδί του ηλικίας μόλις 12 μηνών αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε εξετάσεις αίματος. Ο Alan δεν μπόρεσε να δει ένα στενό μέλος της οικογένειας που υποβαλλόταν σε χημειοθεραπείες για αρκετούς μήνες. «Πιστεύουμε ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να έχουν το απαραίτητο και κατάλληλο κιτ και τον εξοπλισμό για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, και αυτό περιλαμβάνει προστατευτικά ‘εργαλεία’ από φτυσίματα και δαγκωματιές. Ακόμη και το προσωπικό του NHS έχει διαμαρτυρηθεί ότι τους έχουν φτύσει στην προσπάθειά τους να κάνουν τη δουλειά τους. Ο ιστότοπος της Αστυνομικής Ομοσπονδίας πρόσθεσε: «Κάποιες δυνάμεις έχουν διαθέσει προστατευτικές κουκούλες στους αξιωματικούς της πρώτης γραμμής και είμαστε πρόθυμοι να δούμε το προστατευτικό μέτρο ευρύτερα διαθέσιμο, κάτι που αποτελεί μέρος της εκστρατείας μας Protect The Protectors».

Ο κ. Matt Twist, αναπληρωτής βοηθός της αστυνομίας, δήλωσε τα εξής: «Το φτύσιμο και το δάγκωμα είναι μια ιδιαίτερα δυσάρεστη μορφή επίθεσης που δικαίως προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους αξιωματικούς. Εδώ και μερικά χρόνια το Met εξετάζει πιθανούς τρόπους για την ελαχιστοποίηση αυτής της απειλής. Μία από τις επιλογές που έχουν ληφθεί υπόψη είναι οι προστατευτικές κουκούλες.

Η Αστυνομική Ομοσπονδία θέλει οι αστυνομικοί της να χρησιμοποιούν προστατευτικές κουκούλες όταν συλλαμβάνουν ανθρώπους (Εικόνα: Getty)

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη χρήση προστατευτικής κουκούλας και συνεργαζόμαστε με την Ομοσπονδία για να ενθαρρύνουμε τους αστυνομικούς να αναφέρουν τις περιπτώσεις φτυσίματος, ώστε να διασφαλίσουμε ότι έχουμε ακριβή αριθμό περιστατικών». Οι 43 δυνάμεις που εκπροσωπούμε, καθώς και η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών και η Αστυνομία της Σκωτίας έχουν εγκρίνει τη χρήση προστατευτικών κουκούλων, ωστόσο μόνο η κοιλάδα Thames Valley, το Hampshire και το Leicestershire, επιτρέπουν στους αξιωματικούς της πρώτης γραμμής να χρησιμοποιούν κουκούλες. Ασθένειες που μπορούν να μεταφερθούν μέσω της έκκρισης περιλαμβάνουν κρυολογήματα, ιό γρίπης Epstein-Barr, έρπητα, ηπατίτιδα Β και ηπατίτιδα C και κυτταρομεγαλοϊό.

 

Με πληροφορίες από το metro.co.uk

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis