Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:27 | 20/04/2019

Απεστάλη από την Ομοσπονδία μας (ΠΟΑΣΥ) προς όλες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις η υπ’ αριθμ. 1647/19/823876 από 18/04/2019 διαταγή της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού / Α.Ε.Α., αναφορικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές και τη χορήγηση κανονικών αδειών κατά τη διάρκεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών προς ενημέρωση των μελών μας:

[custom:google-ads]

Όσον αφορά στη χορήγηση κανονικών αδειών στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και του ευρύτερου δημόσιου τομέα σας γνωρίζουμε τα εξής:

 

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της εκλογικής διαδικασίας, σε σχέση με τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, δεν προβλέπεται αναστολή των κανονικών αδειών των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατά την προεκλογική περίοδο, για την ανάδειξη των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών της Χώρας.


Δείτε στο Policenet.gr : Πότε βάζουν οι Αστυνομικοί την θερινή στολή τους


 

Ευρωεκλογές:

Σε σχέση με τις Ευρωεκλογές, τονίζεται πως με απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μπορούν να τεθούν διατάξεις που προκαλούν ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών στις εκλογές των αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ενόψει της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν κρίνεται, όμως, σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, σκόπιμη η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων των δημοσίων υπηρεσιών δεν εμπλέκεται στην προετοιμασία και διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

 

Συνεπώς, δεν θα ισχύσει για τις προσεχείς ευρωεκλογές η ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών.

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis