Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:35 | 16/06/2015

Αντιμέτωπη με ένα μεγάλο δίλημμα εμφανίζει τη γερμανίδα καγκελάριο ο αρθρογράφος της Wall Street Journal.

Όπως χαρακτηριστικά λέει, η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται μπροστά ίσως στην πιο δύσκολη επιλογή της καριέρας της: Να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει ή να κάμψει τους κανόνες της Ευρώπης και να ρισκάρει μία εξέγερση στο εσωτερικό του κόμματός της.

Μετά την απόρριψη του ελληνικού προγράμματος από τους πιστωτές και εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 25ης Ιουνίου θα πρέπει να γίνει μία κωλοτούμπα, γράφει ο αρθρογράφος είτε της Άνγκελα Μέρκελ είτε του Αλέξη Τσίπρα ώστε να διασωθεί το ελληνικό πρόγραμμα.

Η Μέρκελ προσπάθησε για μήνες να πείσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι για να πάρει χρήματα θα πρέπει να συνεχίσει τη λιτότητα και να κάνει μεταρρυθμίσεις.

Όμως, οι αξιωματούχοι στο Βερολίνο διαπίστωσαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν κατάπιε αυτούς τους όρους.

Αν δεν υποχωρήσει ο Τσίπρας, λέει η έγκυρη εφημερίδα, τότε η Μέρκελ θα πρέπει να λάβει μία σκληρή απόφαση: να χαλαρώσει τους όρους στην Ελλάδα ή να διακινδυνέψει την ευρωπαϊκή σταθερότητα.

«Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης» γράφει πολιτικός αναλυτής στη Γερμανία και τονίζει: «Ότι και να κάνει η Καγκελάριος, μπορεί να αποδειχτεί λάθος».

Η εφημερίδα τονίζει ότι η Μέρκελ, στις αρχές Ιουνίου, ενορχήστρωσε την τελευταία πρόταση προς την Ελλάδα, την οποία όμως απέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέρριψε την πρόταση και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τους δανειστές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανησυχίες για το αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία ή η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Βουλευτές και αναλυτές στη Γερμανία τονίζουν ότι είναι ανεύθυνο αυτό που κάνει η Αθήνα, ότι δηλαδή προσπαθεί να εκβιάσει την Μέρκελ.

«Η Αθήνα πρέπει να επιστρέψει στο ρεαλισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Μέρκελ.

Και η εφημερίδα καταλήγει ότι και ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα περιμένει έως ότου η ΕΕ και το ΔΝΤ «επιστρέψουν στο ρεαλισμό».

 

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis