Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 13/10/2015

Στο δικαστήριο κατάθεσε ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Π.Φύσσα, λίγα λεπτά πριν του καταφερθούν οι φονικές μαχαιριές από τον Γ. Ρουπακιά.

Ο νεαρός αστυνομικός, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, με την κατάθεση του επί της ουσίας επιβεβαίωσε τους αυτόπτες μάρτυρες που έχουν μιλήσει για αδράνεια των αστυνομικών να επέμβουν προκειμένου να αποτρέψουν τη δολοφονία.

Oσο για τη δράση της ΧΑ που υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη στην ευρύτερη περιοχή ο μάρτυρας εμφανίστηκε να μην έχει ιδέα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όσα γνωρίζει τα έχει ακούσει ή δει στα Μέσα Ενημέρωσης.

Χαρακτηριστικό της αόριστης μαρτυρίας του αστυνομικού, αλλά και της στάσης που κράτησαν τα όργανα της τάξης το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα είναι το απόσπασμα που ακολουθεί:

Μάρτ: Πήραμε σήμα για το Κερατσίνι γύρω στις δώδεκα παρά για πενήντα άτομα με ρόπαλα ότι κατευθύνονταν στην καφετέρια Κοράλι στην Τσαλδάρη.

Μέσα στην Παύλου Μελά, κατά μήκος ήταν πολλά άτομα, ομάδες -ομάδες. Ήταν και κάποιοι έξω από την καφετέρια. Καταλάβαμε ότι ήταν χρυσαυγίτες, ήταν κοντοκουρεμένοι, στα μαύρα όλοι με ρόπαλα στα χέρια και με κράνη.

Σταματήσαμε πλησιάζει ένα άτομο από την πρώτη ομάδα της ΔΙΑΣ και λέει για την ένταση , ότι κάποιοι από την ΧΑ είχαν μια διένεξη με άτομα του ...γνωστού χώρου. Κάποιοι φώναξαν τι ήρθατε εδώ ; μας κοίταγαν κι εμάς περίεργα. Ξεκινάει μια ομάδα περί τους είκοσι από την Π. Μελά να τρέχει και να φωνάζει ,στρίβουν και πάνε προς την Τσαλδάρη. Τότε ξεκινάμε κι εμείς ,τους ακολουθήσαμε φωνάζοντας σταματήστε αστυνομία. Μου φάνηκε πολύ ξαφνικό.

Πρ. : Ποιούς έβριζαν ;

Μαρτ.: Δεν είδαμε... ούτε ποιούς ακριβώς κυνηγούσαν .

Πρ.: που σταμάτησαν ;

Μαρτ: Τους κυνηγήσαμε σκόρπιζαν προς διάφορες κατευθύνσεις... είδα να γίνεται ένα επεισόδιο, ήταν μια ομάδα, τρία- τέσσερα άτομα. Χτυπιούνταν .Οι δύο φορούσαν μαύρα μπλουζάκια.

Δεν ξέραμε τότε ποιοι βαρούσαν ποιους ...οταν πήγαμε πιο κοντά είδαμε τον Φύσσα με τον Ρουπακιά να είναι στα χέρια.
Πλακωνόντουσαν ...Οι άλλοι είχαν αρχίσει να φεύγουν...

Πρ: Ήταν τόσο μεγάλη η απόσταση που δεν μπορούσατε να φτάσετε σε εύλογο χρόνο

Μαρτ.: ΅Φτάσαμε σε εύλογο χρόνο

Πρ: Εκ του αποτελέσματος δεν φτάσατε

Μαρτ: δεν γινόταν να δούμε το μαχαίρι από μακριά.

Όταν τους χωρίσαμε ... ο Ρουπακιάς είχε φύγει προς το αυτοκίνητο κι ο Φύσσας φώναξε " με μαχαίρωσε- με μαχαίρωσε ".

Τρέχω τον βγάζω από το αυτοκίνητο, είδαμε και το μαχαίρι πεταμένο, καλέσαμε ΕΚΑΒ , το περιπολικό που ήρθε πήρε τον Ρουπακιά

Πρ : Φοβηθήκατε εσείς;

Μαρτ.: Σε κάθε περιστατικό φοβάσαι και κοιτάς να προστατευθείς

Πρ.: Είπε κάτι;
Μαρτ: Τον ρώτησα γιατί τον χτύπησες; Μου είπε γιατί
χτύπησε κάτι δικούς μου

Πρ : Αναγνωρίζετε κανέναν από αυτούς που έχουμε εδώ;

Μαρ.: Οχι, έχω δει τόσους σε επεισόδια ή στα κανάλια...

Πρ.: Ξέρετε πως δρουν;

Μαρτ: Όχι ότι έχω διαβάσει από τα Μέσα Ενημέρωσης

Πρ: Για την τοπική της Νίκαιας που ανήκει στον Πειραιά, δεν ξέρετε κάτι ;

Μαρτ. : Οχι

Πρ : Για επεισόδια δεν είχατε ακούσει τίποτε;

Μαρτ: Από τα Μέσα Ενημέρωσης ...

Πρ: Ο Ρουπακιάς όταν πήγατε να τον συλλάβετε είπε κάτι;

Μαρτ: Ηταν μέσα στο αμάξι, του είπα βγες έξω. Κάποιο μορφασμό απορίας έκανε μόνο ...

Πρ: Αυτοί που επιτίθεντο δεν πτοήθηκαν από την παρουσία σας ;

Μαρτ: Οχι...

Πρ: Το θεωρείται λογικό αυτό ;

Μαρτ: Οχι .

Η κατάθεση του μάρτυρα διακόπηκε για την ερχόμενη Πέμπτη , οπότε και θα εξεταστεί από συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Συνήγοροι πολιτικής αγωγής κατά της κυβέρνησης

Εν τω μεταξύ συνήγοροι πολιτικής αγωγής κατήγγειλαν σήμερα την Κυβέρνηση για απροσχημάτιστη αυθαιρεσία σε σχέση με τη μη μεταφορά της δίκης στο Εφετείο.

Υποστηρίζουν στην έγγραφη καταγγελία τους που κατατέθηκε στο δικαστήριο :

«Συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη ματαίωση της μεταφοράς της από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών, ενώ μάλιστα είχαν ολοκληρωθεί τα απαιτούμενα έργα λειτουργικού της διαχωρισμού από το υπόλοιπο κτίριο του Εφετείου, χωριστής εισόδου και διαρρύθμισης του εσωτερικού της.

Αντί όμως να μεταφερθεί εκεί η δίκη της ΧΑ . όπως επανειλημμένα ζητήθηκε από την πολιτική αγωγή ,εκατοντάδες κοινωνικούς φορείς, σύσσωμη τη τοπική κοινωνία Κορυδαλλού αλλά και από την ίδια την πρόεδρο του δικαστηρίου, ο υπουργούς Δικαιοσύνης με την υπ.αριθμ. 73774/7/10/2015 απόφαση του ( ΦΕΚ 2160/7/10/2015 ) όρισε την αίθουσα αυτή ως τόπο διεξαγωγής μιας δίκης για εμπορία ναρκωτικών και απέκλεισε τη μεταφορά της δίκης της ΧΑ .

Πρόκειται για απροσχημάτιστη αυθαιρεσία και εμπαιγμό όλων των παραπάνω, που δείχνει ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί σταθερά την υποβάθμιση , την περιθωριοποίηση της δίκης, την απεμπόληση της ανάγκης ασφαλούς διεξαγωγής και απρόσκοπτης δημοσιότητας και την περιφρόνησή ακόμα και του ίδιου δικαστηρίου.

Η απαίτηση άμεσης μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στον φυσικό της χώρο , την αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνων , παραμένει ανυποχώρητη και ζητάμε από ολους τους εμπλεκόμενους την έμπρακτη υλοποίηση της».

euro2day.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis