Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:34 | 06/01/2016

«Δεν μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο έγινε αυτό. Δεν έχω καμία αντιπαλότητα με κανέναν, καμία διαφορά, για να μπορώ να προσδιορίσω τον χώρο από τον οποίο μπορεί να προήλθε η δολοφονική ενέργεια σε βάρος μου» κατέθεσε στους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 47χρονος δικηγόρος Αργύρης Λίβας, θύμα αιματηρής επίθεσης δύο αγνώστων το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου 2015.

Οι αξιωματικοί του αρμόδιου τμήματος, πήραν την έγκριση των γιατρών του ιδιωτικού νοσοκομείου και του ίδιου του τραυματία, και συναντήθηκαν μαζί του, στις 28 Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να λάβουν μια πρώτη κατάθεση. Παρά τη σοβαρότητα των τραυμάτων του, ο 47χρονος δικηγόρος κατέθετε για σχεδόν τρεις ώρες, υπό τις απαιτούμενες διακοπές νοσηλείας. Το θύμα της επίθεσης δεν ήταν σε θέση να καθορίσει τον χώρο από τον οποίο ενδεχομένως εκπορευόταν η «εντολή» αιματηρού εκφοβισμού και παραδειγματισμού του, όπως ήταν σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η συγκεκριμένη ενέργεια.

Ο κ. Λίβας δεν επιβεβαίωσε τη συνομιλία που φαίνεται να είχε με τους δύο δράστες, πριν εκείνη τον πυροβολήσουν, παρότι η λεκτική… συμπλοκή έχει καταγραφεί στην κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα. Ήταν ο οδηγός αυτοκινήτου, ο οποίος βρισκόταν ακριβώς πίσω από την μοτοσυκλέτα των δραστών, και είδε όλη την σκηνή της επίθεσης να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του. Ήταν εκείνος που ειδοποίησε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ κατέβηκε να βοηθήσει το θύμα της επίθεσης, που σφάδαζε από τους πόνους.

Η δεύτερη αναζήτηση των αστυνομικών ήταν η επιβεβαίωση του δρομολογίου που είχε ακολουθήσει έως το σπίτι και γραφείο του στην οδό Οδυσσέως στο Π. Φάληρο, προκειμένου να αναζητήσουν αυτόπτες μάρτυρες και υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων κατά μήκος αυτής της διαδρομής για τον εντοπισμό υπόπτων που δεν είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Ο 47χρονος δικηγόρος επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμηση των αστυνομικών για την διαδρομή που είχε ακολουθήσει. Τους είπε πως βρισκόταν στα γραφεία της ΕΠΟ για την κατάθεση μιας προσφυγής, μίας συνηθισμένης και καθημερινής για εκείνον ενέργεια, που εκτιμά πως δεν θα μπορούσε να αποτελεί αφορμή για την επίθεση σε βάρος του. Από εκεί φαίνεται να κινήθηκε στη Λ. Κατεχάκη, Λ. Κηφισίας, Λ. Συγγρού και από εκεί στο σπίτι-γραφείο.

Οι αστυνομικοί αν και δεν είναι αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα, αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων κατά μήκος αυτής της διαδρομής, ενώ έχουν ζητήσει αντίστοιχο υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας σε αυτούς τους κεντρικούς δρόμους, επιχειρώντας να εντοπίσουν τους δράστες ή εκείνους που τον ακολουθούσαν και ειδοποίησαν για το στήσιμο της ενέδρας σε βάρος του.  

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναμένουν τα αποτελέσματα από το αίτημα άρσης απορρήτου των επικοινωνιών του θύματος της επίθεσης, προκειμένου να εντοπίσουν τις τελευταίες επικοινωνίες του και sms που έχει ανταλλάξει, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και για τη «σάρωση» των επικοινωνιών στην συγκεκριμένη περιοχή το επίμαχο χρονικό διάστημα αλλά και νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Ολυμπιακός, ανακοίνωσε ότι δίνει 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για την επίθεση που δέχθηκε ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας, αλλά και πριν απ’ αυτόν οι διαιτητές Ζωγράφος, Τσαχειλίδης, Κουρίδης. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκε στην μαφιόζικη επίθεση στον Αργύρη Λίβα:

«Βλέπουμε με ιδιαίτερη απογοήτευση ότι επικρατεί η σιωπή σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση που έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο και αναφέρομαι στη δολοφονική επίθεση κατά του δικηγόρου Αργύρη Λίβα.

 

Ποιος διέταξε αυτά τα χτυπήματα και ποιος πλήρωσε για αυτά; Για να μη γελιόμαστε όλοι ξέρουμε ότι αυτά τα χτυπήματα έρχονται από την πραγματική εγκληματική οργάνωση που δρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis