Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:40 | 21/11/2016

Αναφορικά με το συμβάν της φυγής υποδίκου που έλαβε χώρα το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, η εταιρεία διευκρινίζει τα εξής.

Μετά τη διαπίστωση απουσίας σήματος εντός της κατοικίας της επιτηρουμένης, η εταιρεία, που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης αποκλειστικά εντός της κατοικίας, ενήργησε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες και εφαρμοστέες διαδικασίες και ενημέρωσε άμεσα όλες τις εμπλεκόμενες Αρχές. Παράλληλα, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από τη στιγμή της αρχικής παραβίασης μέχρι την αποκοπή του ιμάντα του «βραχιολιού», η εταιρεία παρείχε συνεχή και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση προς τις διωκτικές Αρχές για τις γεωγραφικές συντεταγμένες του «βραχιολιού».

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον νομικό και συμβατικό πλαίσιο, η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την τοποθέτηση και αφαίρεση του «βραχιολιού» σε κάθε επιτηρούμενο και την άμεση ειδοποίηση των αρμοδίων αρχών σε περίπτωση διαπιστωμένης παράβασης ή δυσλειτουργίας. Ο ρόλος της εταιρείας είναι καθαρά επιτηρητικός και σε καμία περίπτωση δεν επεκτείνεται σε καταστολή, περιορισμό ή καταδίωξη επιτηρουμένου.

Επιπλέον, μπορεί να γίνει κατανοητό, ότι το «βραχιόλι» μπορεί να κοπεί εύκολα, αφού δεν χρησιμοποιείται ως μέσο φυσικού περιορισμού (όπως οι χειροπέδες), παρά μόνο εξυπηρετεί σκοπούς επιτήρησης. Με τη χρήση του παρακολουθείται η τήρηση των όρων περιορισμού, όπως αυτοί έχουν τεθεί από τις δικαστικές Αρχές. Άλλωστε, βάσει του πνεύματος και της φιλοσοφίας του, το πρόγραμμα ηλεκτρονικής επιτήρησης δεν έχει κατασταλτικά χαρακτηριστικά, αλλά αποτελεί ένα ενδιάμεσο στάδιο για τη σταδιακή και ομαλή επανένταξη του επιτηρούμενου στην κοινωνία.

Η G4S Secure Solutions, σε καθημερινή βάση εδώ και 18 μήνες, στηρίζει ως τεχνολογικός πάροχος, με απόλυτη επιτυχία και αμεσότητα, το πρόγραμμα ηλεκτρονικής επιτήρησης, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία ενός μέτρου κρίσιμου τόσο για την αποσυμφόρηση των φυλακών όσο και για την ομαλή κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων.

 

www.iefimerida.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis