Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:03 | 01/01/2016

«Έπεσε και χτύπησε. Δεν ξέρω πως έγινε και πότε» είναι μία από τις πολλές εκδοχές που έδωσε ο 80χρονος στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι τον εξέταζαν για τον θάνατο της 88χρονης αδερφής του.

Λίγο αργότερα σε φανερή σύγχυση, τα διαψεύδει και υποστηρίζει ότι δεν ξέρει τι συνέβη στην αδερφή του.

Αυτή η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, μαζί με τις αναφορές ότι πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ και ψυχολογικά προβλήματα, προκάλεσε την εντολή για την εξέτασή του από ψυχίατρο.

 Νωρίς το πρωί της Πρωτοχρονιάς, ο 80χρονος βγήκε από το διαμέρισμα του και άρχισε να χτυπά τις πόρτες των γειτόνων φωνάζοντας και καλώντας σε βοήθεια.

Μία γειτόνισσα που βγήκε άκουσε τον ηλικιωμένο να της λέει πως κάτι έπαθε η αδερφή του. Μόλις μπήκε στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Εμμ. Μπενάκη 63-65 στα Εξάρχεια, βρήκε την 88χρονη γυναίκα νεκρή στο πάτωμα του υπνοδωματίου.

Κάλεσε αμέσως την αστυνομία και λίγο αργότερα αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής έφθασαν στο διαμέρισμα. Η 88χρονη έφερε κάποια τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι, κυρίως μώλωπες και εκχυμώσεις.

Το διαμέρισμα δεν είχε ίχνη διάρρηξης ή έρευνας στο εσωτερικό του, που να αναδεικνύουν ληστρική εισβολή.

 Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατός της προσδιορίζεται χρονικά, σχεδόν ένα 24ωρο νωρίτερα, το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς, ενώ τα αίτια θανάτου θα διευκρινιστούν μετά την νεκροτομή της σορού, την ερχόμενη Δευτέρα.

Ζητούμενο για τους αστυνομικούς είναι να εξακριβωθεί αν ο θάνατος έχει επέλθει από τα χτυπήματα ή από παθολογικά αίτια συνεπεία των τραυμάτων της.

 Σύμφωνα με τους περίοικους, ακούγονταν συχνά θόρυβοι και φασαρία από το διαμέρισμα και σφοδρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα αδέρφια.

Και οι δύο ήταν συνταξιούχοι, ο 80χρονος ήταν παλαιότερα ελαιοχρωματιστής και η 88χρονη, ιδιωτική υπάλληλος.

Φαίνεται πως δεν είχαν κάνει οικογένειες και είχαν ενώσει τις μοναξιές τους.  

 

 

 

 

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis