Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 17/04/2021

Η σειρήνα του ασθενοφόρου έσκιζε προχθές το μεσημέρι τον αέρα στη Θεσσαλονίκη, διακομίζοντας δύο τραυματίες στο «ΑΧΕΠΑ». Ο ένας ήταν ο 26χρονος διαδηλωτής, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες από μολότοφ και ο δεύτερος ο αστυνομικός, που επίσης άρπαξε φωτιά αλλά κατάφερε να σβήσει τις φλόγες από το πόδι του νεαρού. Η διακομιδή τους από το σημείο των επεισοδίων, στο Σιντριβάνι, έως το νοσοκομείο έγινε με ένα ασθενοφόρο. Ο αστυνομικός, ο οποίος δεν εισήχθη για νοσηλεία, «άνοιξε την καρδιά του» στον «Ε.Τ.», εξιστόρησε τι είχε συμβεί και αποκάλυψε ότι σήμερα θα επισκεφθεί το νεαρό στο νοσοκομείο.

«Μέσα στο ασθενοφόρο το κλίμα ήταν παγωμένο. Ο νεαρός συνέχιζε να πονά και να βογκάει. Θέλοντας να “σπάσω τον πάγο” και να του δώσω λίγο κουράγιο του είπα: “Θα προτιμούσα να μου έκαιγες και να μου έσπαγες το κινητό, παρά να πάθαινες κάτι”. Κοιταχθήκαμε στα μάτια και για μία στιγμή ένιωσα πως ηρέμησε», είπε. Φτάνοντας στο ΑΧΕΠΑ πήραν διαφορετικούς δρόμους προκειμένου να εξεταστούν. Ευτυχώς, ο αστυνομικός είχε εγκαύματα το 1% του σώματος του και μάλιστα μεταξύ Α και Β βαθμού. Δυστυχώς, ο νεαρός φέρει εγκαύματα Γ βαθμού στο 7%-10% του σώματός του, κυρίως στο δεξί πόδι του, κάτω από το γόνατο. Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εξετάσεων ο 26χρονος διαδηλωτής τον κοίταξε στα μάτια και με ευγενικό τρόπο τον ρώτησε: «Πώς είστε; Είστε καλά; Τι έχετε; Θα σας κρατήσουν;».

Ο αστυνομικός ξεκαθαρίζει ότι την ώρα που οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. προωθούνταν από την Καμάρα προς το ΑΠΘ, μία μικρή ομάδα διαδηλωτών με μολότοφ οπισθοχωρούσε ανεβαίνοντας την οδό Εθνικής Αμύνης μετά από επίθεση σε άλλη ομάδα αστυνομικών. Η περιγραφή των γεγονότων συγκλονίζει: «Στην ουσία συναντηθήκαμε πλαγιομετωπικά. Τον είχαμε εντοπίσει που είχε πετάξει μολότοφ. Τον προσεγγίσαμε από πίσω, όταν είχε ήδη ανάψει το φιτίλι σε άλλη μολότοφ, είχε σηκώσει το χέρι του και ήταν σε θέση βολής.

Τον ακινητοποιήσαμε και τον βάλαμε στο έδαφος για να γίνει η σύλληψη. Τη μολότοφ του την τοποθετήσαμε κάτω χωρίς να έχει εκραγεί. Και εκείνη την ώρα, ένας ομοϊδεάτης του εκτοξεύει άλλη μολότοφ, η οποία εκρήγνυται σε απόσταση δύο μέτρων από εμάς. Το υγρό της εξαπλώνεται πάνω μας, με αποτέλεσμα να σκάσει και η μολότοφ του 26χρονου! Φλέγονται οι αρβύλες, η περικαλαμίδα και το παντελόνι μου.

Ομως, ο νεαρός, επειδή ήταν στο έδαφος, πήρε φωτιά το παντελόνι του, ενώ φλεγόμενο υγρό ακούμπησε το δεξί πόδι του. Εβγαλα από το σακίδιό μου την αντιπυρική κουβέρτα για να σβήσω τη δική μου φωτιά, αλλά είδα το νεαρό που ήταν σε άσχημη κατάσταση και ούρλιαζε. Την ώρα που του έριχνα την κουβέρτα, ένας συνάδελφος έσβησε τη φωτιά με πυροσβεστήρα».

Ερωτηθείς αν είχε δεύτερες σκέψεις για να σβήσει τη φωτιά στο νεαρό απάντησε: «Σε καμία περίπτωση. Εκείνη τη στιγμή καιγόταν μπροστά μου ένας άνθρωπος. Επρεπε να τον βοηθήσω. Βέβαια, είμαι σχεδόν σίγουρος πως αν αλλάζαμε θέση δεν θα έκανε το ίδιο για μένα. Ομως, δεν πειράζει. Ο καθένας έχει τις αρχές και τα πιστεύω του». Οπως και να έχει, ο αστυνομικός θα μεταβεί σήμερα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του 26χρονου και αν είναι εφικτό να τον συναντήσει από κοντά προκειμένου να του πει ένα απλό: «περαστικά»…

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis