Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 29/12/2016

Ανακοίνωση για την εξαφάνιση του έλληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών.

Το υπουργείο αναφέρει ότι η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες (Τετάρτη), από τους οικείους του Πρέσβη ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του. Το υπουργείο ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του υπουργείο έχει ως εξής: 

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες.»

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis