Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:29 | 18/03/2018

Κοινή στάση τηρούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις της Αστυνομίας στην Κρήτη, με φόντο τα σοβαρά επεισόδια που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στα Ειρηνοδικεία της χώρας, ανάμεσα σε πολίτες και αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των πλειστηριασμών. 

Οι αστυνομικοί μέσω των συνδικαλιστών που τους εκπροσωπούν, στέλνουν το δικό τους μήνυμα στην κοινωνία λέγοντας ότι είναι αντίθετοι στο να φυλάσσει η Αστυνομία τα Ειρηνοδικεία καθώς η αποστολή της δεν είναι να έρχεται σε σύγκρουση με την κοινωνία αλλά να την προστατεύει.

Σε δηλώσεις τους οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Κρήτη αναφέρουν:

Γιώργος Πικράκης, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου:

Να μην εμπλέκεται η Αστυνομία στη διαδικασία των πλειστηριασμών διότι έτσι μας φέρνουν αντιμέτωπους με τον κόσμο. Επίσης, δεν υπάρχουν εντολές για το πως οι διμορίες θα πρέπει να εν ενεργήσουν σε περίπρωσης επίθεσης. Αυτά είαι αντιλαϊκά μέτρα. Η αστυνομία είναι για να προστατεύει τους πολίτες και όχι για να έρχεται σε σύγκρουση μαζί τους.

Γιώργος Καρτσάκης, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου:

Ας σταματήσουν οι κυβερνήσεις να χρησιμοποιούν την Αστυνομία σε θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Έχουμε δώσει μάχη για να έρθουμε κοντά με την κοινωνία και με αυτόν τον τρόπο, οι αποστάσεις μεγαλώνουν ξανά. Η αστυνομία είναι για να ασχολείται με ποινικά αδικήματα. Εμείς, καταγγέλλουμε τις αποφάσεις η Αστυνομία να φυλάσσει τα Ειρηνοδικεία.

Μαρία Ξενικάκη, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων:

Η θέση της Ένωσης Χανίων δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική από αυτήν της Ομοσπονδίας. Να μη χρησιμοποιούν την Αστυνομία για να ξεσπιτώσουν τους Έλληνες πολίτες που με τα μνημόνια και την οικονομική κρίση έχασαν την εργασία τους ή τις οικονομίες τους ή την ιδιοκτησία τους και ήρθαν σ' αυτή την δύσκολη κατάσταση. Κάπου παρακάτω ίσως είμαστε και μεις στην ίδια θέση μ αυτούς αφού οι μισθοί μας πέφτουν κατακόρυφα και ίσως να μην έχουμε να αποπληρώσουμε δάνεια και υποχρεώσεις μας σε Τράπεζες. Επίσης θα πρέπει να μας ενημερώσουν επιτέλους πώς θέλουν να ενεργήσουμε στις περιπτώσεις των πλειστηριασμών και όχι να  ψάχνουμε να δούμε ποιός θα δώσει εντολές και πότε, με κίνδυνο να τραυματίζονται συνεχώς οι συνάδελφοί μας ή να πηγαίνουν κατηγορούμενοι γιατί έδρασαν με κάποιο τρόπο που δεν τους άρεσε, μετά από δημόσια κατακραυγή ή στην προσπάθειά τους να αμυνθούν απ τους απελπισμένους πολίτες που τους επιτίθενται.

Νίκος Μαλλιαρός, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνης:

Η αστυνομία είναι για την πάταξη της εγκληματικότητας. Δεν είναι για να καλύπτει διάφορα συμφέροντα. Από την άλλη, είμαστε αστυνομικολι και είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελούμε τις εντολές των ανωτέρων μας.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

www.ekriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis