Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 15/07/2018

Προβάλλοντας ένα ντοκιμαντέρ με όσα συνέβησαν το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία πριν δυο χρόνια και με αυστηρές δηλώσεις για την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, ο πρέσβης της γείτονος στην Αθήνα, Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ, άνοιξε την ειδική εκδήλωση, στην Πρεσβεία της Τουρκίας, για την 2η επέτειο από την καταστολή του πραξικοπήματος.


Τα μηνύματα του Τούρκου Πρέσβη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Στεφανίας Μουρελάτου στον ANT1, o Τούρκος πρέσβης κάλεσε την χώρα μας να συνεργαστεί σθεναρά και υπογράμμισε ότι οι δικαστικές αποφάσεις να μην εκδοθούν οι 8 λειτουργούν ως όργανο ατιμωρησίας.

Σημείωσε εμφατικά ότι παραβιάζεται το δικαίωμα των θυμάτων των πραξικοπηματιών να τύχουν δικαίωσης. Τόνισε, δε, ότι οι 8 ήταν αναπόσπαστα μέλη της ομάδας που επιχείρησε να συλλάβει τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Μαρμαρίδα εκείνη τη νύχτα.

«Αναμέναμε από την Ελλάδα να μην λειτουργήσει ως όργανο ατιμωρησίας των «8», η συμμετοχή των οποίων στην απόπειρα πραξικοπήματος δεν αμφισβητείται. Ατιμωρησία σε τέτοιου είδους αδικήματα δεν είναι ανεκτή σε ένα κράτος δικαίου. Αναμένουμε ισχυρή συνεργασία από τους γείτονές μας, που επίσης υπέφεραν από πραξικοπήματα στο παρελθόν» ανέφερε ο Τούρκος πρέσβης. 


Η σύνδεση των 8 με Μητρετώδη και Κούκλατζη

Τουρκικές διπλωματικές πηγές, πάντως, εξηγούσαν ότι δεν υπάρχει ευθεία σύνδεση της υπόθεσης των «8» με τους 2 φυλακισμένους Έλληνες αξιωματικούς και απέφυγαν να προβλέψουν πότε θα κινηθούν οι δικαστικές διαδικασίες στην Αδριανούπολη (απαγγελία κατηγορητηρίου κτλ) καθώς η έννομη τάξη είναι ανεξάρτητη, όπως τόνιζαν.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr/newsonalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis