Τι μισθό παίρνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες – Με 85.479 ευρώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι στην 15η θέση

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ
Τι μισθό παίρνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες – Με 85.479 ευρώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι στην 15η θέση

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει μεγαλύτερο μισθό από τον Ισπανό ομόλογό του, καθώς και ότι υπάρχει αρχηγός κράτους – μέλους της Ευρωζώνης που αμείβεται με 2.000 ευρώ μηνιαίως;

Αυτά είναι δύο από τα πιο εντυπωσιακά «ευρήματα» από την έρευνα που δημοσίευσε η διαδικτυακή πλατφόρμα statista σχετικά με τους ετήσιους μισθούς των Ευρωπαίων ηγετών. Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε τέτοιες μελέτες, περιέχοντας στατιστικά στοιχεία για πάνω από 80.000 θέματα, βασισμένα σε 18.000 διαφορετικές πηγές.

Βάσει αυτής ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι ο καλύτερα αμειβόμενος Ευρωπαίος αξιωματούχος, με ετήσιο μισθό 317.496 ευρώ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι 15ος από τους 23 ηγέτες της λίστας με 85.479 ευρώ. Ακολουθεί ο Μαριάνο Ραχόι (78.000), ο οποίος σύμφωνα με το statista λαμβάνει 210.000 ευρώ λιγότερα από τον καλύτερα αμειβόμενο πρωθυπουργό, τον Ξαβιέ Μπετέλ του Λουξεμβούργου.

Δεύτερη σε ότι αφορά τους αρχηγούς κρατών είναι η Άνγκελα Μέρκελ, με υπερδιπλάσιο μισθό από τον Ιταλό Ματέο Ρέντσι, ενώ στην τελευταία θέση – άνευ συναγωνισμού – βρίσκεται ο Λετονός Λαϊμπότα Στραουγιούμα. Εντύπωση προκαλεί επίσης ο μισθός του Ιρλανδού Έντα Κένι (200.000 ευρώ), καθότι είναι χρόνια τώρα που η χώρα του δεν φημίζεται για την ευημερία των πολιτών της.

Δείτε το σχετικό γράφημα του statista:

lista

 

ΠΗΓΗ: koolnews.gr