Τι να προσέξετε στην αίτηση για τις στρατιωτικές σχολές

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΕΤΟΣ
Τι να προσέξετε στην αίτηση για τις στρατιωτικές σχολές

Ηλεκτρονικά θα συμπληρώνουν φέτος την αίτησή τους οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές όπως αναφέρεται και στη σχετική εγκύκλιο. 

Η αίτηση συμπληρώνεται με αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων, όπως καθορίζουν οι οδηγίες στο υπόψη έντυπο, θα εκτυπώνεται συμπληρωμένο από τον υποψήφιο θα υπογράφεται από τον ίδιο (ή ασκούντες γονική μέριμνα) και θα υποβάλλεται μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά κατά την καθοριζόμενη στην παρούσα διαδικασία.

Ήδη στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ υπάρχει σχετικός σύνδεσμος για την ηλεκτρονική αίτηση.

Τι να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι

  1. Αν δεν είστε σίγουροι αν επιθυμείτε μια από τις στρατιωτικές σχολές ας τη συμπληρώσετε στην αίτησή σας γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσετε να τη δηλώσετε στο μηχανογραφικό.
  2. Αν στην αίτηση δήλωση δηλώσετε ως 1η επιλογή τη ΣΣΑΣ –Ψυχολογία και τελικά θέλετε να εισαχθείτε στη ΣΣΑΣ-Στρατολογικό μπορείτε στο μηχανογραφικό σας δελτίο να αλλάξετε τη σειρά. Με λίγα λόγια το υπουργείο θα εξετάσει τη σειρά επιλογής στο μηχανογραφικό δελτίο και όχι στην αίτηση – δήλωση.
  3. Για να αποφύγει ένας υποψήφιος από τη Θεσσαλονίκη την ταλαιπωρία και τα έξοδα μετάβασης στην Αθήνα για να περάσει της Προκαταρκτικές Εξετάσεις, εφόσον επιθυμεί την Ευελπίδων ή άλλη σχολή με έδρα την Αθήνα, ας δηλώσει ως πρώτη επιλογή τμήμα της ΣΣΑΣ, ώστε να εξεταστεί στη Θεσσαλονίκη.
  4. Το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης δεν στέλνεται μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά αλλά προσκομίζεται τη μέρα της παρουσίασης για τις ΠΚΕ.
  5. Τα δικαιολογητικά στέλνονται στη σχολή πρώτης προτίμησης
  6. Αν κάποιοι υποψήφιοι εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα θα πρέπει να το δηλώσουν ώστε να περάσουν αγωνίσματα σε μέρες που δεν θα συμπέσουν με την εξέτασή τους σε αυτά.
  7. Ας μη ξεχάσουν οι υποψήφιοι να βγάλουν μια φωτοτυπία την αίτησή τους και να την κρατήσουν γιατί θα χρειαστεί την πρώτη μέρα που θα παρουσιαστούν για τις ΠΚΕ.

newsbeast.gr